Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Haluan että lapsenlapseni muistavat minut"

Kotimaa
 
Mika Ranta HS
Anita Vikman haki lapsenlapsensa Caroline ja Ellinor Vikmanin viime tiistaina ranskankielisestä koulusta.
Anita Vikman haki lapsenlapsensa Caroline ja Ellinor Vikmanin viime tiistaina ranskankielisestä koulusta. Kuva: Mika Ranta HS

Anita Vikmania voi perustellusti kutsua lastenlapsilleen omistautuneeksi isoäidiksi. Kun Vikmanin tyttärentyttäret, kaksostytöt Caroline ja Ellinor Vikman olivat vauvoja, reissasi isoäiti hoitamaan tyttöjä Helsingistä Luxemburgiin. Yleensä lastenhoitoreissu kesti muutamia viikkoja, kerran kaksi kuukautta.

Nyt tytöt ovat 5-vuotiaita, ja heidän kotipaikkansa on Espoo. Vikman viettää heidän kanssaan aikaa noin kolmena päivänä viikossa. Aamuisin isoäiti vie tytöt Eiraan ranskankieliseen kouluun ja hakee heidät iltapäivällä. Yhdessäoloon kuuluu myös yökyläilyä, kokkailua, lukemista, teatterikäyntejä ja luonnon ihmettelyä siirtolapuutarhamatkoilla Herttoniemessä.

Aktiivinen isoäiti käy lisäksi jumpassa, harrastaa teatteria ja opiskelee työväenopistossa englantia. Lastenlapsia hoitaessaan Vikman kuitenkin kokee olevansa aidosti avuksi.

"Tyttöjen vanhemmat pystyvät rauhassa järjestelemään työasioitaan, kun he tietävät lasten olevan hyvässä hoidossa", Vikman toteaa.

Hänen mielestään isovanhemmuudessa parasta on sydäntälämmittävä palaute, jota hän tytöiltä lukuisten suukkojen lisäksi saa. "Me tykätään susta niin kauheasti!" on hihkaisu, jonka Vikman saa usein kuulla. Jos tytöt eivät ole pariin päivään nähneet isoäitiään, he kertovat poteneensa "kauheaa ikävää". Perhekeskeisyys ja yhteenkuuluvuuden tunne ovat syyskuussa 69 vuotta täyttävälle Vikmanille erittäin tärkeitä asioita.

"Oma tyttäreni ei saanut sellaista kontaktia minun äitiini, kuin minä toivon lastenlasteni saavan minuun. Haluan, että tytöt muistavat minut." 

 

Elämänohje: "Elämässä ei pidä ottaa kaikkea niin kauhean tosissaan. Liikunta ja kulttuuri pitävät mielen virkeinä. Mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä enemmän kannattaa myös vaivata aivonystyröitään. Opiskella voi vanhemmallakin iällä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat