Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio myönsi käteisen

Jari Aarnio ei vielä halunnut kertoa 400 000 euron alkuperää

Kotimaa
 
Poliisi
Jari Aarnion omakotitalon rakennustyömaalta Porvoosta löytyi toukokuussa 2014 lähes 65 000 euron rahakätkö.
Jari Aarnion omakotitalon rakennustyömaalta Porvoosta löytyi toukokuussa 2014 lähes 65 000 euron rahakätkö. Kuva: Poliisi

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio myöntää käyttäneensä kymmenen viime vuoden aikana satoja tuhansia euroja käteistä rahaa.

Syyttäjän mukaan Aarniolla on vuodesta 2005 ollut käytössään yli puoli miljoonaa euroa käteistä, jota perheen lailliset tulot eivät selitä.

Tästä on kyse

 Syyttäjä vaatii Jari Aarniolle 13 vuoden vankeutta muun muassa törkeistä huumerikoksista.

 Oikeudenkäynnissä on nyt esitetty kirjalliset todisteet, ja torstaina alkaa henkilöiden kuuleminen.

 Oikeudenkäynti kestää helmikuulle.

 Käräjäoikeuden päätös saadaan aikaisintaan ensi keväänä.

 Aarnio on jo tuomittu Trevoc-haarassa 1 vuodeksi 8 kuukaudeksi vankeuteen.

Tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa jatkuneessa istunnossa Aarnio myönsi käyttäneensä noin 400 000 euroa käteistä.

Aarnio ei halunnut kertoa, mistä käteinen raha on saatu. Hän ei myöskään suostunut kertomaan, missä hän on rahojaan säilyttänyt. Selitys näille saadaan, kun Aarniota kuullaan oikeudessa lokakuun alussa.

Suurin kiistanalainen summa koskee Aarnion Porvoon-tontilta löytynyttä 65 000 euron rahakätköä. Aarnion mielestä kyse on lavastuksesta.

Kihlakunnansyyttäjä Mikko Männikön mukaan rahakätkö taas näyttää sopivan hyvin yhteen Aarnion myöntämään runsaaseen käteisrahan käyttöön.

"Aarniolla näyttää muutenkin olevan käteistä rahaa ihan mielettömiä määriä."

Aarnion on täytynyt säilyttää käteisvarojaan jossain, joten rahakätkö sopisi hyvin kuvioon, Männikkö huomautti.

Aarnio on käyttänyt yli 100 000 euroa käteistä muun muassa lukuisissa autokapoissa. Lisäksi hän lainannut suuria summia kavereilleen ja saanut rahat takaisin yleensä pankkitilille. Perhe on myös pannut pankkitilille kerrallaan jopa tuhansia euroja.

Nämä seikat Aarnio myönsi oikeaksi. Sen sijaan riitaa on siitä, kuinka paljon käteistä hän on käyttänyt Porvoon-talonsa rakennuskustannuksiin. Aarnion mukaan osa takavarikoiduista kuiteista ei liity hänen rakennushankkeeseensa.

Syyttäjät lähtevät siitä, että Aarnion käteisraha on peräisin huumekaupoista. Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kuitenkin kiinnitti huomiota siihen, että Aarnion väitetyt huumerikokset alkavat vasta vuonna 2011.

Aarnio on syytteiden mukaan johtanut hasistynnyreiden salakuljetusta Suomeen vuodesta 2011. Aarnio on kiistänyt syytteet jyrkästi.

Leppiniemen mukaan käteisraha onkin hankittu jo paljon aikaisemmin. Aarnion ja hänen perheensä rahankäyttöä on tarkasteltu vuodesta 2005, koska sitä vanhempia tietoja ei ole kattavasti tallella.

Syyttäjä Mikko Männikkö totesi ymmärtäneensä Aarnion puheista, että rikastuminen olisi tapahtunut ennen vuotta 2002.

"Jossain se raha on ollut ennen sitäkin. Mikään normilähde ei anna viitteitä tällaisesta. Vaihtoehtoja ovat käteisen rahan säilyttäminen maakuopassa, jonkun muun nimillä olevalla pankkitilillä tai tallelokerossa taikka ulkomailla", Männikkö listasi.

Myöskään esitutkinnassa Aarnio ei juuri selvittänyt käteistä rahaansa.

"Haluan vastata vain sillä tavalla, että en ole millään rikollisella tavalla saanut haltuuni rahaa", hän toisteli kuulusteluissa.

Aarnio selitti käteisrahaa erilaisilla "firapelihommilla", muun muassa rakennus- ja muuttotöillä. Hän ei kuitenkaan halunnut kertoa tarkemmin, millaisista töistä on kyse.

"Käteistä rahaa on ollut aina. Olen ollut 42 vuotta työelämässä", Aarnio selosti.

"Lisäksi olen saanut rahaa läheisiltäni säännöllisesti 90-luvun lopulta alkaen. Ei mitään isoja summia, mutta pieniä summia kuukausittain."

Jari Aarnio
Jari Aarnio
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat