Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Ay-liike ei ymmärrä pk-seudun pätkätyöläisiä"

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo HS
"Hirvittää, mitkä taloudelliset tappiot tästäkin tulee, mutta ihmisillä pitää olla oikeus lakkoilla. Sana, joka kuvaa omaa fiilistä koko hommasta, on pettynyt", pohtii yrittäjä Linda Linko perjantain mielenilmausta.
"Hirvittää, mitkä taloudelliset tappiot tästäkin tulee, mutta ihmisillä pitää olla oikeus lakkoilla. Sana, joka kuvaa omaa fiilistä koko hommasta, on pettynyt", pohtii yrittäjä Linda Linko perjantain mielenilmausta. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

"Kehtaanko sanoa, etten edes tiedä tarkalleen, mihin liittoon voisin kuulua?" vastaa Linda Linko kysyttäessä, onko hän jonkin ammattiliiton jäsen.

"Olen yrittäjä, kuvittaja, freelancer – oman onneni seppä ja pätkätyöläinen. Olen intohimoammatissa ja päätä pahkaa rynnännyt työhön. En kuulu mihinkään työttömyyskassaan. Olen itse hoitanut kaikki vakuutukset", Linko sanoo.

Ammattiyhdistysliikkeessä ei Lingon mielestä ymmärretä hänen kaltaisiaan pääkaupunkiseudun pätkätyöläisiä.

"Minun ikäluokallani ei tule enää olemaan sellaisia etuja kuin vanhassa maailmassa."

Lingon suhtautuminen perjantain mielenilmauksen syihin on kaksijakoinen.

"Ymmärrän leikkausten tarpeen, mutta en tiedä, onko leikkaaminen kauhean edistyksellistä. Olen lapsena ja teininä elänyt lama-ajan. Nytkin vain leikataan, mutta ei tuoda mitään uutta."

"Olisin toivonut jotain järkevämpää politiikkaa hallitukselta ja myös ay-liikkeeltä. Jonkun on pakko muuttua. Onhan se ihan hullua, että jos esimerkiksi vaneria menisi vientiin, mutta tehtaat seisovat sunnuntaina, koska suomalainen työ on niin kallista."

Kuitenkin esimerkiksi hoitoalan työntekijöille ja poliiseille Linko haluaisi maksettavaksi nykyistä suurempaa palkkaa.

Linko sanoo pohtineensa ammattiliittoon liittymistä sen jälkeen, kun hän sai ensimmäisen lapsensa. Hän pitää palkansaajajärjestöjen olemassaoloa tarpeellisena.

"On hyvä, että on jotkut standardit ja yhteiset säännöt siitä, miten mennään. Kannatan hyvinvointivaltiota."

"Meidänkin alallamme olemme välillä huonoja pitämään puoliamme. Ihmisillä on ongelmia palkkioiden saamisissa ja muissa", pohtii luovan alan yrittäjä Linko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat