Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanottua pääministeri Juha Sipilän puheesta

Kotimaa
 
Kirsti Karttunen ja Esa Juntunen
Seija IlmakunnasPalkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja: "Mitään isoa yllätystä tai uutta avausta puhe ei tarjonnut, vaan kyse oli enemmän jo tehtyjen esitysten lisäperusteluista. Jotta tilanteeseen saataisiin ratkaisu, olisi se tässä vaiheessa edellyttänyt selvempää vastaantuloa. Korvaan särähti, kun Sipilä sanoi, ettei järjestöillä ole valmiutta sopimiseen, kun otetaan huomioon eläkeuudistus ja työllisyys- ja kasvusopimus."
Seija IlmakunnasPalkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja: "Mitään isoa yllätystä tai uutta avausta puhe ei tarjonnut, vaan kyse oli enemmän jo tehtyjen esitysten lisäperusteluista. Jotta tilanteeseen saataisiin ratkaisu, olisi se tässä vaiheessa edellyttänyt selvempää vastaantuloa. Korvaan särähti, kun Sipilä sanoi, ettei järjestöillä ole valmiutta sopimiseen, kun otetaan huomioon eläkeuudistus ja työllisyys- ja kasvusopimus."
Sini RuohonenTutkija, Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskus"Poikkeuksellisen puheen pitämällä Sipilä tuo esiin sitä, että juuri hän johtaa hallitusta ja toimii pääministerinä eri tavalla kuin edeltäjänsä.""Kortin toinen puoli on se, että hän henkilöi kipeiden päätösten tekemisen hyvin vahvasti itseensä."
Sini Ruohonen
Tutkija, Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskus
"Poikkeuksellisen puheen pitämällä Sipilä tuo esiin sitä, että juuri hän johtaa hallitusta ja toimii pääministerinä eri tavalla kuin edeltäjänsä."
"Kortin toinen puoli on se, että hän henkilöi kipeiden päätösten tekemisen hyvin vahvasti itseensä."
Lauri LylySAK:n puheenjohtaja"Mitään uutta isoa avausta ei tullut. Sellaista olisin odottanut. Olemme valmiita hakemaan ratkaisua, mutta pakkolait hiertävät. Emme ole valmiita neuvottelemaan viiden prosentin palkanalennuksesta."
Lauri Lyly
SAK:n puheenjohtaja
"Mitään uutta isoa avausta ei tullut. Sellaista olisin odottanut. Olemme valmiita hakemaan ratkaisua, mutta pakkolait hiertävät. Emme ole valmiita neuvottelemaan viiden prosentin palkanalennuksesta."
Antti PalolaSTTK:n puheenjohtaja"Pääministerin ehdottamat työajan pidennys ja lomarahojen poisto ovat elementtejä, jotka ovat olleet esillä, ja niiden kombinaatiolla vaihtoehtoinen paketti voi löytyä.""Sipilän puhe oli kansaan vetoava, sovitteleva ja ehkä hallituksen päätöksiä selittelevä. Se oli meille kehotus ja pyyntö ryhtyä toimenpiteisiin ja että pakkolainsäädännöt eivät ole ehdottomia."
Antti Palola
STTK:n puheenjohtaja
"Pääministerin ehdottamat työajan pidennys ja lomarahojen poisto ovat elementtejä, jotka ovat olleet esillä, ja niiden kombinaatiolla vaihtoehtoinen paketti voi löytyä."
"Sipilän puhe oli kansaan vetoava, sovitteleva ja ehkä hallituksen päätöksiä selittelevä. Se oli meille kehotus ja pyyntö ryhtyä toimenpiteisiin ja että pakkolainsäädännöt eivät ole ehdottomia."
Kirsi MäkilaineSairaanhoitaja, Vantaa"Sipilä puhui hankalista asioista positiivisemmin kuin odotin. Koen silti, että leikkauksissa on epätasa-arvoa, koska niitä kohdistetaan pitkälti julkiseen sektoriin. Toivon, että vielä etsitään vaihtoehtoja. Jos henkilökohtaisesti saisin valita, tekisin Sipilän puheessa esittämät 20 minuuttia päivässä enemmän töitä, jos sillä säästyttäisiin muilta leikkauksilta."
Kirsi Mäkilaine
Sairaanhoitaja, Vantaa
"Sipilä puhui hankalista asioista positiivisemmin kuin odotin. Koen silti, että leikkauksissa on epätasa-arvoa, koska niitä kohdistetaan pitkälti julkiseen sektoriin. Toivon, että vielä etsitään vaihtoehtoja. Jos henkilökohtaisesti saisin valita, tekisin Sipilän puheessa esittämät 20 minuuttia päivässä enemmän töitä, jos sillä säästyttäisiin muilta leikkauksilta."
Pekka IsotalusPuheviestinnän professori, Tampereen yliopisto"Tämä oli laajennettu puheenvuoro, jossa perusteltiin ratkaisut vielä kertaalleen. Sipilä vetosi työmarkkinajärjestöihin, mutta ensisijaisesti yhteisöllisyyteen, yhteishenkeen ja suomalaisuuteen. Mietin hieman, kuinka tehokasta suomalaisuuteen vetoaminen näinä aikoina on. Sipilä puhui paljon minä-muodossa, se oli poikkeuksellista aiempaan verrattuna."
Pekka Isotalus
Puheviestinnän professori, Tampereen yliopisto
"Tämä oli laajennettu puheenvuoro, jossa perusteltiin ratkaisut vielä kertaalleen. Sipilä vetosi työmarkkinajärjestöihin, mutta ensisijaisesti yhteisöllisyyteen, yhteishenkeen ja suomalaisuuteen. Mietin hieman, kuinka tehokasta suomalaisuuteen vetoaminen näinä aikoina on. Sipilä puhui paljon minä-muodossa, se oli poikkeuksellista aiempaan verrattuna."
Erkka RailoErikoistutkija, Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskus"Puheen pihvi oli siinä, että Sipilä vetosi työmarkkinaosapuoliin vielä kerran, jotta löydettäisiin toisenlainen ratkaisu kuin se, jota hallitus on ajamassa säästölakeina läpi. Puhe oli selvästi myös politiikan ulkopuolelta tulleen insinöörin yritys ohittaa raskassoutuinen neuvotteluprosessi ja pyrkiä nopeasti kouriintuntuviin tuloksiin."
Erkka Railo
Erikoistutkija, Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskus
"Puheen pihvi oli siinä, että Sipilä vetosi työmarkkinaosapuoliin vielä kerran, jotta löydettäisiin toisenlainen ratkaisu kuin se, jota hallitus on ajamassa säästölakeina läpi. Puhe oli selvästi myös politiikan ulkopuolelta tulleen insinöörin yritys ohittaa raskassoutuinen neuvotteluprosessi ja pyrkiä nopeasti kouriintuntuviin tuloksiin."
Antti LindtmanSdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja"Sipilä käsitteli pakolaiskriisiä tasapainoisesti, ja oli paikallaan, että hän totesi, että Suomen pitää olla aktiivinen EU-tasolla. Puheeseen oli kuitenkin ladattu aika paljon odotuksia, ja itsekin odotin uusia avauksia, mutta ne jäivät puuttumaan. Sipilä käytti samoja perusteluita, vähän eri sanoin, perustellakseen hallituksen pakkopolitiikkaa, se oli suuri pettymys."
Antti Lindtman
Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja
"Sipilä käsitteli pakolaiskriisiä tasapainoisesti, ja oli paikallaan, että hän totesi, että Suomen pitää olla aktiivinen EU-tasolla. Puheeseen oli kuitenkin ladattu aika paljon odotuksia, ja itsekin odotin uusia avauksia, mutta ne jäivät puuttumaan. Sipilä käytti samoja perusteluita, vähän eri sanoin, perustellakseen hallituksen pakkopolitiikkaa, se oli suuri pettymys."
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat