Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio-käräjillä esillä jengiläisen lavastushanke

Uhri: Poliisi tyrkytti useaan kertaan outoja kännyköitä

Kotimaa
 

Aarnio-oikeudenkäynnissä kuultiin torstaina United Brotherhood -jengin entistä jäsentä epäillystä lavastusyrityksestä. Syyttäjien mukaan Jari Aarnio yritti lavastaa jengiläistä hasistynnyreiden salakuljetusta johtaneeksi Pasilan mieheksi, vaikka syyttäjien mielestä Pasilan mies on Aarnio itse.

Talvella 2012 jengiläinen kertoi saaneensa jengipomoltaan Keijo Vilhuselta kutsun tulla tapaamiseen Shell-huoltamolle. Tapaamisia oli kaksi, ja miehen mukaan ainakin ensimmäinen kutsu välitettiin hänelle suullisesti.

Tapaamisten tarkoitus jäi miehelle epäselväksi. Hän kuvaili varsinkin jälkimmäistä täysin jonninjoutavaksi.

Syyttäjien mukaan miehen houkutteleminen huoltamolle oli osa lavastusoperaatiota. Ennen tapaamisia Vilhusen kännykästä lähetettiin tapaamiskutsu Pasilan miehen kännykkään, jotta saataisiin näyttämään siltä, että huoltamolle ilmaantunut jengiläinen oli kännykkää käyttävä Pasilan mies.

Tynnyrijuttua tutkiva keskusrikospoliisi osasi olla seuraamassa huoltamotapaamisia, sillä Pasilan miehen kännykkä oli telekuuntelussa.

Syyttäjien mielestä mies valikoitui lavastuksen kohteeksi, koska hän asui Länsi-Pasilassa. Juuri sinne Pasilan miehen kännykät usein paikantuivat.

Jengiläinen kertoi oikeudessa, että poliisi on useaan eri otteeseen tyrkyttänyt hänelle kännyköitä, jotka eivät ole hänen. Esimerkiksi huoltamotapaamisten jälkeen mies oli pari päivää pidätettynä UB:n Turun-kerhotiloissa tapahtuneen ammuskelun takia.

Miehen mukaan poliisi yritti vapautumisen yhteydessä tyrkyttää hänelle paria "luuria", mutta mies oli ilmoittanut, etteivät ne ole hänen. Myöhemmin hän kävi hakemassa poliisiasemalta takavarikkoon jääneen kannettavan tietokoneen, ja taas hänelle tarjottiin yhtä tai kahta puhelinta.

Puoli vuotta myöhemmin Helsingin huumepoliisi otti miehen kiinni epäiltynä törkeistä huumerikoksista. Syyttäjät pitävät kiinniottoa osana lavastussuunnitelmaa, sillä mitään konkreettista näyttöä miehen syyllisyydestä ei ole.

Miestä kuulustellut, nyt syytteessä oleva Aarnion alainen on väittänyt pidätyksen perustuneen tietolähteeltä tulleisiin tietoihin. Tarkemmin rikosylikonstaapeli ei ole näitä tietoja yksilöinyt.

Kuulustelujen yhteydessä jengiläiselle oli jälleen yritetty tyrkyttää yhtä puhelinta. Tämä puhelin oli löytynyt UB:n Turun-kerhotiloihin tehdyn kotietsinnän yhteydessä.

Keijo Vilhunen on kuulusteluissa kertonut, että Jari Aarnio oli aiemmin antanut hänelle tämän puhelimen ja pyytänyt piilottamaan sen kerhotiloihin.

Jari Aarnio on kiistänyt lavastussyytteen. Vilhunen on kertonut tapahtumista, mutta hän ei kertomansa mukaan tiennyt lavastushankkeesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat