Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veikkaus, RAY ja Fintoto sulautuvat yhteen

Tavoitteena on turvata rahapeliyhtiön kotimainen monopoli

Kotimaa
 
Veikkauskuponkeja tarkastettiin Veikkaustoimiston pääkonttorin tarkastussalissa vuonna 1965. Työntekijät kävivät läpi lähes miljoona kuponkia viikottain.
Veikkauskuponkeja tarkastettiin Veikkaustoimiston pääkonttorin tarkastussalissa vuonna 1965. Työntekijät kävivät läpi lähes miljoona kuponkia viikottain.

Rahapeliyhtiöt Veikkaus, Fintoto ja Raha-automaattiyhdistys (RAY) sulautuvat yhdeksi valtionyhtiöksi viimeistään keväällä 2017. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti asiasta torstaina.

Yhdistymistä valmistelee aluksi väliaikainen integrointiyhtiö.

Ratkaisulla pyritään säilyttämään kotimaisten rahapeliyhteisöjen yksinoikeus rahapeleihin jatkossakin. Suomi on saanut EU:lta poikkeusluvan monopolijärjestelmälle.

"Yksinoikeusjärjestelmä on paras tapa ehkäistä rahapelien haittoja ja väärinkäytöksiä", kansliapäällikkö Päivi Nerg sisäministeriöstä sanoo.

"Samalla rahapelien tuottoja voidaan jatkossakin käyttää yleishyödyllisiin tarkoituksiin."

Kolmen järjestäjän malli on perustunut siihen, että Veikkaus hoitaa vedonlyönnin ja arpajaiset, RAY peliautomaatit ja kasinopelit ja Fintoto ravipelit.

Kasvava verkkopelaaminen on kuitenkin murentanut jakoa. Se on ajanut pelinjärjestäjät kilpailemaan keskenään, mikä ei sovi monopolijärjestelmään.

Kolmen rahapeliyhtiön vuotuinen tuotto on ollut 1,2 miljardia euroa, josta noin kymmenen prosenttia tulee verkkopelaamisesta. Ulkomaisten verkkopelien osuus Suomen pelimarkkinasta on noin neljännes.

Yhdistymisellä ei Nergin mukaan tavoitella säästöjä, jotka vähentäisivät henkilöstön määrää.

Nykyisten rahapeliyhtiöiden edunsaajille tulee uudessa yhtiössä kiinteä osuus eduista.

Veikkauksen edunsaajat saavat 53 prosenttia, Raha-automaattiyhdistyksen 43 prosenttia ja Fintoton neljä prosenttia rahapelituotoista.

Yhdistymistä esitti viime hallituskaudella asiaa selvittänyt parlamentaarinen työryhmä.

"Ulkomainen kilpailu on tällä hetkellä suurin uhka suomalaisille peliyhtiöille", sanoi tiedotteessaan torstaina sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestön Sosten pääsihteeri Vertti Kiukas.

"Uskomme, että yksi yhtiö kykenee paremmin vastaamaan ulkomaiseen kilpailuun ja sitä kautta turvataan kansanterveystyön, urheilun, tutkimuksen, nuorisotyön ja hevosjalostuksen rahoitus."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat