Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimppakyydin töihin järjestävä ei vastalakkoile

Mielenilmaus pysäyttää tänään pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen lähes kokonaan

Kotimaa
 

Espoon Latokaskessa asuva Noora Lintula käynnistää tänään aamuseitsemän jälkeen autonsa ja suuntaa Helsingin Sörnäisiin. Lintulan työmatkasta tekee poikkeavan ainoastaan se, että hänellä on tänään matkaseuraa.

Satojentuhansien ihmisten kohdalla tilanne on toinen. Helsingin Rautatientorilla tänään kello yhdentoista ja yhden välillä järjestettävä mielenilmaus pysäyttää käytännössä koko pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen. Junat ovat paikallaan aamukuudesta iltakuuteen ja bussit, raitiovaunut ja metro seisovat käytännössä koko päivän.

Lintulan tavoin monet ovatkin järjestelleet kimppakuljetuksia töihin.

"En minä ole vastalakkoiluun ryhtymässä niin, että mitenkään erityisemmin kuljettelisin ihmisiä töihin. Lähdin tähän ihan käytännön syistä, kun olisin joka tapauksessa tullut itse autolla töihin", Lintula kertoo.

Lintula on tarjonnut kyytiä Latokasken Facebook-ryhmässä. Torstai-iltapäivään mennessä kyytiin oli ilmoittautunut kaksi matkustajaa.

"Helsingin keskustaan olisi varmasti ollut enemmän menijöitä, mutta en viitsi sitä kautta mennä, kun se on varmasti aivan tukossa."

Ruuhkiin on varautunut myös poliisi. Se suositteli HS:n nettisivuilla torstaina ihmisiä välttämään autoilua Helsingin ydinkeskustan liepeillä perjantain suurmielenilmauksen aikaan. Rautatientorille vievät tiet on perjantaina suljettu noin kello 9.30–14.

Hakaniemen suunnasta kadut on suljettu Kaisaniemen liikenneympyrän kohdalta kohti rautatieasemaa, lännessä Mannerheimintieltä itään.

Järjestelyt vaikeuttavat huomattavasti Helsingin keskustassa työskentelevien töihin pääsyä. Tilanne on hankala etenkin jos asuu kauempana kuin kävely- tai pyörämatkan päässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat