Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä: "Taloustilanne jo pienempi ongelma"

Suomi vaatii lisää resursseja EU:n ulkorajojen valvontaan

Kotimaa
 

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan turvapaikanhakijoiden määrän nopea kasvu erityisesti pohjoisessa Ruotsin rajalla on noussut viime päivinä Suomen haastavimmaksi ongelmaksi.

"Tilanne on hyvin poikkeuksellinen. Voi sanoa, että maan taloustilanne on jo pienempi ongelma", pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi tiedotustilaisuudessa eduskunnassa perjantaina.

Sipilän mukaan turvapaikanhakijoiden määrän nopea kasvu alkaa olla Suomessa jo suhteellisesti samaa luokkaa kuin Saksassa.

Vastaanottokeskuksissa on nyt noin 6 000 turvapaikanhakijaa ja hätämajoituksissa 3 000.

Rajavalvontaa tehostetaan Torniossa poliisivetoisesti, sisäministeri Petteri Orpo (kok) kertoi. Vaikutus on Orpon mukaan sama kuin jos olisi otettu käyttöön Schengen-sisärajojen tarkastukset.

"Jokainen laittomasti maahan tullut pystytään kohtaamaan heti. Ensi tiistaista alkaen heidät puhutellaan Tornioon avattavassa järjestelykeskuksessa. Jos turvapaikalle ei ole edellytyksiä, henkilöt pystytään käännyttämään nopeasti", Orpo sanoi.

Turvapaikkahakemusten käsittelyaikoja yritetään Orpon mukaan nopeuttaa. Hakijoista keskimäärin 40 prosenttia saa myönteisen päätöksen, Orpo muistutti.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan poliisi siirtää 40–45 poliisia turvapaikkatutkinnan valmiusryhmästä Tornioon. Rajavartiolaitos siirtää lisäksi työntekijöitään Lapista ja Kainuusta sekä Länsi-Suomen merivartiostosta.

Pääministeri Sipilän mukaan Suomi vaatii ensi viikolla Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin koolle kutsumassa epävirallisessa EU-maiden päämiesten kokouksessa lisää EU:n yhteisiä resursseja unionin ulkorajojen valvontaan. Olosuhteet Irakin ja Syyrian pakolaisleireillä olisi myös saatava inhimillisemmiksi.

"Leireille on saatava asialliset olosuhteet, jotta ihmissalakuljetukseen ei olisi tarvetta", Sipilä sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat