Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paluutunnelma oli varovaisen luottavainen

Mielenosoitusoluet ja -suklaat kruunasivat turkulaishoitajien päivän

Kotimaa
 
Turkulaishoitajien bussissa nostateltiin myrskyä.
Turkulaishoitajien bussissa nostateltiin myrskyä.
Turkulaishoitajat lähtivät aikaisin aamulla kohti suurmielenosoitusta. Rankkasade siivitti lähtöä, mutta myös linja-auton sisällä nostateltiin myrskyä. Toimittaja: Toni Lehtinen, kuvaus ja leikkaus: Vesa-Matti Väärä

Turun tehyläisten linja-auto on pysäköity eduskuntatalon viereen. Läpimärät sairaanhoitajat nousevat kyytiin suurmielenosoituksen jälkeen. Ilmeet ovat hymyvoittoisia.

"Näytimme Rautatientorilla yhteisvoiman vahvuuden. Näytimme sen, että emme niele mitä tahansa, sairaanhoitaja Päivi Hietalahti iloitsee.

Hoitajat saivat menomatkalla linja-autossa mielenosoituskahvit, paluumatkalla maistuvat mielenosoitusoluet ja -siiderit.

"Pussin pohjalla on myös suklaata, pääluottamusmies Jussi Rantanen huikkaa.

Hoitajat uskovat, että mielenosoituksen viesti meni hallitukselle perille.

"Tapahtuma antoi viimeisen silauksen viestille, että olemme tosissamme. Uskon, että hallitus ja järjestöt löytävät yhteisen pöydän ääreen ensi viikolla", pääluottamusmies Riku Luoto puntaroi.

Tehyläiset kehuvat lähes kaikkia mielenosoituksessa puhuneita. Varsinkin järjestöjohtajat ja osa oppositiojohtajista osasivat nostaa yhteishenkeä.

" Ville Niinistön ja Paavo Arhinmäen puheet jäivät mieleen, mutta vähän ihmettelin Sari Essayahin osallistumista tapahtumaan. Hänhän kuitenkin edustaa oikeistopuoluetta", Hietalahti miettii.

Myös hallituspuolueiden edustajat saivat äänensä kuuluviin mielenosoituksessa, valtaisan buuausmyrskyn saattelemana. Riku Luoto näkee myös hallituksen puheenvuoroissa toivoa.

"Kokoomuksen Arto Satonen antoi viimeisessä puheenvuorossaan hieman osviittaa hallituksen halusta kompromissiin."

Hoitajat toivovat, että hallitus perääntyisi pakkolakisuunnitelmista. ja että säästöistä neuvoteltaisiin. Kaikki ovat valmiit säästötalkoisiin, mutta säästöjen pitää kohdistua kaikkiin työntekijöihin tasapuolisesti.

Vanhainkodin dementiaosastolla työskentelevä Marianne Leino moittii eritoten pyhälisien karsimisaikeita.

"Olen tehnyt viime vuodet yötyötä, ja olen ollut töissä seitsemänä edellisenä jouluna. Tämä on työurani ensimmäinen suuri mielenosoitus. Tännekin ehdin vain sen takia, että olen lomalla ja jään sen jälkeen eläkkeelle", Leino kertoo.

Vesa-Matti Väärä
Rautatientori klo 11.41: Turkulaiset hoitajat pitivät ääntä Rautatientorin mielenilmauksessa.
Rautatientori klo 11.41: Turkulaiset hoitajat pitivät ääntä Rautatientorin mielenilmauksessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat