Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimppakyydillä karautti huippuajassa Helsinkiin

Mannerheimintie veti niin hyvin, että kuski ehti tehdä ylimääräisen lenkin Finlandia-talolle

Kotimaa
 

"Noora, otaksun?" arvaa Tuija Kuha ja hyppää Noora Lintulan autoon Espoossa, Latokasken ja Nöykkiön rajalla.

Kello on 7.20, ja pian toisilleen ennalta tuntemattomat naiset rupattelevat rattoisasti työmatkaliikenteestä. Se on asia, joka toi naiset yhteen. Koska perjantain mielenilmaus pysäytti bussit, Sörnäisiin autolla kulkeva Lintula tarjosi lähiseudun asukkaille kimppakyytiä.

Autossa olisi ollut tilaa useammallekin.

"Toinen kyydistä kiinnostunut päätyi viettämään vapaapäivää", Lintula kertoo ajaessaan vauhdikkaasti kohti Helsinkiä. Liikenne kulkee niin sujuvasti, että naiset ehtivät keskustaan huippuajassa, alle 40 minuutissa.

Vapaa- tai etätyöpäivä näyttää olleen monen muunkin espoolaisen ratkaisu mielenosoituksesta johtuviin kyytipulmiin. Kun Lintula tavallisesti ohittaa työmatkallaan Espoon keskuksen rautatie-aseman, on aseman liityntäpysäköinti tähän aikaan jo täynnä. Nyt olisi tilaa.

Ja kun Turuntien päässä liikenne seisoo arkiaamuisin poikkeuksetta, nyt ei kunnon ruuhkaa ole vielä Mannerheimintielläkään.

Kuhan työ ei onnistu etänä. Hän toimii Helsingissä turistioppaana, ja Finlandia-talon edessä odotti ryhmä opastettavia. Mutta miten Kuha aikoi päästä takaisin kotiin?

"Olen kuullut, että Länsiväylää kulkisi joku bussi puolen tunnin välein. Täytyy katsoa. Tai sitten peukku pystyssä tien varteen", Kuha sanoo hymyillen.

Naisten autossa vallitsee rattoisa poikkeustilatunnelma ja suuri epäusko: voiko liikennettä tosiaan olla näin vähän?

"Moni on varmaan tarttunut perjantaina mahdollisuuteen pitää vapaata ja pitkä viikonloppu", kuljettaja päättelee. "Eilenkin oli vilkkaampaa."

Koska Mannerheimintie vetää niin hyvin, Kuha saa kyydin Etu-Töölöön aivan Finlandia-talon kulmalle.

Tukkoisemmassa liikenteessä hän olisi saanut kävellä perille Jäähallin tuntumasta. Sieltä Lintula tavallisesti kaartaa omalle työpaikalleen Sörnäisiin.

Kaisa Hakkarainen HS
Latokaski/Nöykkiö/ Meilahti/Etu-Töölö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat