Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoille majoitus urheiluhalliin

SPR on varannut Tornion Lappian hallin tekonurmen hätämajoitustilaksi

Kotimaa
 
Vesa Ranta
Pakolaisille avattiin Torniossa hätämajoitustila Lappian urheiluhalliin, jonka lattialle levitettiin patjoja.
Pakolaisille avattiin Torniossa hätämajoitustila Lappian urheiluhalliin, jonka lattialle levitettiin patjoja. Kuva: Vesa Ranta

Haaparantaan Luulajan-busseilla saapuneet turvapaikanhakijat majoitettiin perjantai-iltana Torniossa Lappian urheiluhallin tekonurmelle. Hätämajoitustilaksi varattu urheiluhalli on kävelymatkan päässä Haaparannan linja-autoasemalta.

"Tänään Tornioon on saapunut kymmenellä bussilla Luulajasta noin 500 turvapaikanhakijaa. Ruotsalaiset arvioivat, että illan aikana saapuu noin 300 ihmistä lisää", kertoi perjantaina SPR:n tiedottaja Pekka Reinikainen.

Tornioon kaavailtu järjestelykeskus ei ole vielä apuna viikonlopun pakolaistulvassa. Tornion kaupunginvaltuusto päättää ensi maanantaina, avaako kaupunki turvapaikanhakijoiden järjestelykeskuksen vanhan lukion tiloihin.

Jalkapallohallina toimivaan urheiluhalliin mahtuu noin 500 turvapaikanhakijaa.

"Sinne ohjataan yksinäisiä miehiä ja naisia. Perheet ja yksin maahan saapuneet lapset majoitetaan Lappian yritystaloon, jonne mahtuu noin 200 henkeä. Valtaosa tulijoista on irakilaisia", kertoo Suomen Punaisen Ristin (SPR) Lapin piirin valmiuspäällikkö Annikki von Pandy.

"Kaikki eivät halunneet lähteä hätämajoitustiloihin. Noin 300 turvapaikanhakijaa osti junalipun Etelä-Suomeen lähtevään junaan. Pelkäämme, että kaikki eivät mahdu iltajunaan, vaan joutuvat viettämään aikaa Kemin rautatieasemalla. Yritimme kertoa heille, että Suomessa on perjantaina poikkeustilanne, mutta se ei auttanut", Reinikainen kertoo.

SPR on etsinyt lisää hätämajoitustilaa, sillä hakijatulvan uskotaan jatkuvan koko viikonlopun ajan.

"Todellista tilannetta on vaikea arvioida, mutta Lapin piirin työntekijöitä ja vapaaehtoisvoimia on hälytetty Tornioon", Pandy sanoo.

"Jos urheiluhallin tilat täyttyvät, olemme varautuneet majoittamaan turvapaikanhakijoita myös Tornion Putaan urheiluhalliin, jonne mahtuu noin 500 ihmistä", Pandy kertoo.

Jos hallitkin täyttyvät, SPR on varautunut myös telttamajoitukseen.

"Tornioon on jo tuotu Helsingistä kymmenen suurta telttaa, joissa voi yöpyä noin 200 ihmistä. Niitä ei ole vielä pystytetty, mutta niiden sijoituspaikaksi on kaavailtu Pohjola Opiston pihaa Torniossa", SPR:n tiedottaja Outi Pärnänen kertoo.

Tapio Mainio HS
Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat