Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omistajaliikemies jarruttaa aavelaivan takavarikointia Saimaalla

Lappeenrannan kaupunki aikoo poistaa laivan omistajaliikemiehen kustannuksella

Kotimaa
 
Juha Metso
Blue White Eagle on rapistunut neljä vuotta Holiday Club -kylpylän rannassa Lappeennassa. Alus on ihmetyttänyt myös turisteja.
Blue White Eagle on rapistunut neljä vuotta Holiday Club -kylpylän rannassa Lappeennassa. Alus on ihmetyttänyt myös turisteja. Kuva: Juha Metso

Saimaan rannassa jo neljä vuotta rapistuneen matkustaja-aavelaivan takavarikointi viivästyy Lappeenrannassa.

Kaupunki teki elokuussa päätöksen 57-metrisen vaaralliseksi käyneen Blue White Eagle -aluksen takavarikoimisesta ja poistattamisesta omistajan kustannuksella Holiday Club Saimaa -kylpylän rannasta.

Fakta

Suomen pisin sisävesiristeilijä

 Blue White Eagle rakennettiin Saksassa vuonna 1960.

 57-metrinen alus on Suomen pisin sisävesiristeilijä.

 Ravintolapaikkoja 135, hyttipaikkoja 35.

 Oli Pekka Sivosen vuonna 2012 konkurssiin menneen Bluewhite Resorts -matkailuyhtiön omistuksessa vuodesta 2007. Pesänhoitajan mukaan siirtyi ennen konkurssia Sivosen yksityisomistukseen.

 Tuli Puumalasta kesällä 2011 väliaikaiseksi festivaalimajoitustilaksi Holiday Club Saimaan rantaan ja hylättiin siihen.

Päätöksen mukaan kaupunki on valmis luopumaan takavarikosta vain, mikäli laivan omistava liikemies Pekka Sivonen esittää uskottavan suunnitelman ja aikataulun aluksen poistamiseksi.

Sivoselle asetettu määräaika meni umpeen viime keskiviikkona ilman, että hän esitti laivalle siirtosuunnitelmaa tai uutta omistajaa.

Kaupunki ei kuitenkaan ryhdy takavarikkoon, sillä Sivonen valitti takavarikkopäätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Hänen mielestään kaupunki on tehnyt muotovirheen, kun se on asiakirjoissaan nimennyt aluksen omistajaksi Sivosen yksityishenkilönä eikä hänen konkurssiin mennyttä matkailuyhtiötään, joka alusrekisterin mukaan on laivan omistaja.

Sivosen olisi itse pitänyt ilmoittaa alusrekisteriin laivan siirtyneen yhtiöltä hänen henkilökohtaiseksi omaisuudekseen, mutta sitä hän ei ole tehnyt. Sivonen on kuitenkin koko ajan esiintynyt laivan omistajana.

Kaupunki aikoo ympäristötarkastaja Toni Pöntelinin mukaan odottaa hallinto-oikeuden päätöstä, vaikka hänen mielestään myöhässä tullutta valitusta ei pitäisi käsitellä.

Sivonen lähetti valituksensa vasta määräpäivän iltana kello 19:n jälkeen. Hän lähetti valituksen Pöntelinin työsähköpostiin, joka toimitti sen hallinto-oikeuteen.

Blue White Eagle tuli väliaikaisiksi festivaalin majoitustiloiksi Holiday Club Saimaan rantaan kesällä 2011, mutta Sivonen ei sovitusti poistanut laivaa samana kesänä.

Hän on moneen kertaan luvannut laivan lähtevän Holiday Clubin rannasta. Sivonen kertoi HS:lle, että laivalle olisi ostajia, mutta kaupan esteenä on laivan saaminen telakalle.

Sivosen mukaan hän ei pysty mistään hankkimaan tarvittavia 10 000–25 000 euroa. Sen verran maksaisi aluksen kunnostaminen telakalla ennen kaupantekoa.

Outi Salovaara HS
Lappeenranta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat