Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pisararataa ei ole kuopattu

Kotimaa
 

Hallitus poisti taloussuunnitelmistaan Pisararadalle varatut 330 miljoonaa euroa ja osoitti ne hallituksen kärkihankkeille. Liikenneministeri Anne Bernerin mukaan se ei tarkoita hankkeen kuoppaamista.

Pisaralle on ensi vuoden budjetissa edelleen 11 miljoonan euron suunnittelumääräraha.

"Pisara on edelleen osa aiesopimustamme, joka on voimassa vuoteen 2019. Meillä on aikaa sinne saakka tehdä rakentamisesta päätökset."

Aiesopimus on Helsingin seudun kuntien kanssa tehty sopimus, jossa Pisaran rakentaminen kytkettiin asuntokaavoitukseen.

"Emme usko, että varsinaisen rakentaminen käynnistyisi 2017 tai 2018. Siksi varaukset rahoituskehyksestä siltä osin poistettiin. Se ei tarkoita, että Pisaraa ei toteuteta tai se ei edisty."

Hän kuitenkin myöntää, että Pisara on "järkyttävän kallis".

"Siksi esitetyllä kustannusrakenteella ja hyöty- ja volyymimäärillä, jotka meillä tällä hetkellä on, se ei vielä ole toteutuskelpoinen."

Ministeriö etsiikin Pisararadalle uudentyyppisiä rahoitusmalleja, jotka eivät ole sidoksissa valtion taloussuunnitelmiin.

Berner kaipaakin uudenlaisia laskelmamalleja siitä, miten liikenneverkon tarve jatkossa määritellään. Siihen liittyy ainakin perusteellinen selvitys siitä, miten ihmiset haluavat tulevaisuudessa liikkua ja mitkä ovat heidän odotuksensa muun muassa saavutettavuuden osalta.

Perinteinen hyöty-kustannusanalyysin ei enää riitä. Suunnittelua on vietävä eteenpäin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat