Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoittajat vaativat rajoja kiinni pakolaisilta

Kemissä ja Torniossa mielenosoittajia oli 200–300, Helsingissä marssi äärioikeisto

Kotimaa
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Ihmiset osoittivat Torniossa mieltään turvapaikkapolitiikkaa vastaan.
Ihmiset osoittivat Torniossa mieltään turvapaikkapolitiikkaa vastaan. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Torniossa ja Kemissä osoitettiin lauantaina mieltä hallituksen turvapaikkapolitiikkaa vastaan. Torniossa 200–300 mielenosoittajaa vaati rajan sulkemista turvapaikanhakijoilta.

Mielenosoittajat marssivat Ruotsin rajan lähellä olevalle Rajaleikki-patsaalle ja asettautuivat tiiviiksi riviksi raja-alueelle Suomen puolelle. Poliisit seisoivat Ruotsin ja Suomen välisen rajan ja mielenosoittajien välissä.

"Meille riittää hallituksen vastuuton pelleily, jossa ei ole mitään järkeä", sanoi Tornion Rajat kiinni -mielenosoituksen järjestäjä Raimo Toppala.

"Totta kai joukkoon mahtuu avuntarvitsijoitakin. Heitä pitäisi auttaa kotimaassaan."

Mielenilmaus sujui poliisin mukaan rauhallisesti, ja paikalla oli runsaasti myös katsojia. Syynä suureen yleisömäärään oli ennakkotieto siitä, että paikalla olisi poikkeuksellisen monta poliisiyksikköä.

Toppala osallistui lauantaina myös Kemissä järjestettyyn hallituksen maahamuuttopolitiikkaa vastustavaan mielenosoitukseen. Kemissä oli liikkeellä noin 300 mielenosoittajaa perinteisellä marssilla, kertoo HS:n toimittaja Tapio Mainio.

Kemin mielenilmaus sujui hyvin rauhallisesti. Kulkue marssi pitkin Kemin kävelykatua. Mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa vaadittiin muun muassa maahantulon hillintää.

Myös Helsingissä vaadittiin rajoja kiinni äärioikeiston järjestämällä mielenosoitusmarssilla. Äärioikeiston mielenosoitus kokosi poliisin mukaan parisataa osallistujaa.

Marssijat saivat hyvin viileän vastaanoton Helsingin Aleksanterinkadulla. Natsi-huutojen lisäksi monet ohikulkijat näyttivät kulkueelle keskisormea.

Paikalla oli huomattavasti poliiseja. Mielenosoituksessa tapahtui silti myös välikohtaus, kun kahden kulkueeseen osallistuneen ja kadun yli yrittäneiden ohikulkijoiden välille syntyi kärhämää.

Epäselvässä tilanteessa tummaihoinen nainen ja hänen lapsensa joutuivat tönityiksi.

Poliisi otti yhden naista ja lasta tönineen mielenosoittajan kiinni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat