Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini arvostelee Ruotsia

Dublinin sopimuksesta on pidettävä kiinni, Soini sanoo

Kotimaa
 

Suomen tiukentunut linja turvapaikanhakijoiden suhteen saattaa kiristyä entisestään, jos EU-maat eivät pian saa aikaan yhteisiä ratkaisuja pakolaiskriisiin, sanoo ulkoministeri Timo Soini (ps).

Soinin mukaan Suomen päätös varsinaisista rajatarkastuksista on hyvin lähellä, jos yleiseurooppalaista ratkaisua ei löydetä. Suomi päätti jo viikonvaihteessa aloittaa maahantulijoiden pistotarkastuksen rajoilla.

Suomen kiristyneeseen linjaan on Soinin mukaan yhtenä syynä Ruotsin politiikka. Soinin mukaan Ruotsi ei pidä kiinni Dublinin sopimuksesta, kun se päästää pakolaiset matkustamaan Ruotsin halki tullakseen Suomeen.

"Koko ongelmahan johtuu siitä, että EU ei noudata sääntöjä, kuten Dublinin sopimusta", Soini sanoo.

Niin kutsuttujen Dublin-sääntöjen mukaan turvapaikanhakijan hakemus pitää käsitellä siinä EU-maassa, johon hän ensimmäisenä saapuu.

Soini kertoo keskustelleensa lauantaina Ruotsin ulkoministerin Margot Wallströmin kanssa Ruotsin kautta Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista.

"Kerroin hänelle huoleni ja tiedän, että tämä huoli on esitetty monelta ministeritaholta. Toiminta ei ole asianmukaista tällä hetkellä, ja keskustelu jatkuu."

Koko Eurooppaa koskevaan pakolaiskriisiin etsitään ratkaisuja kiivaasti. Tiistaina koolla ovat EU-maiden sisäministerit ja keskiviikkona jäsenmaiden johtajat.

Jos EU ei saa tilannetta hallintaan, valtioiden on ryhdyttävä omiin toimiin. Silloin rajatarkastukset eivät ehkä jääkään väliaikaisiksi ja koko Schengen-sopimus on vaarassa, Soini sanoo.

Selvitystyö toimenpiteistä on käynnissä ulkoministeriössä ja muissa ministeriöissä, joita asia koskee.

"Ihmiset, jotka kuuluvat kansainvälisen suojelun piiriin, on saatava pelastetuiksi. Nämä järjestelmät eivät kuitenkaan ole heitä varten, jotka eivät saa pakolaisstatusta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat