Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Torniossa jäi kiinni epäiltyjä ihmissalakuljettajia

Kotimaa
 

Viranomaiset ottivat viikonloppuna Torniossa kiinni kaksi erillistä ryhmää, joiden epäillään salakuljettaneen ihmisiä maahan.

Rajavartiolaitoksen kiinni ottamien ryhmien epäillään tuoneen Suomeen yhteensä 20 ihmistä. Epäillyt ovat Suomen, Ruotsin, Serbian ja Irakin kansalaisia. Tapauksiin liittyen on ollut pidätettynä viisi ihmistä.

Kaikki salakuljetukset tehtiin henkilö- ja tila-autoilla, pisimmillään tiettävästi Ruotsin Kalixista Kemiin asti. Toisen ryhmän kahdella kyydillä salakuljetettiin ensin yhdeksän ja myöhemmin seitsemän ihmistä, ja toisen ryhmän ainoalla kyydillä neljä ihmistä.

Tutkinnanjohtaja Jarkko Kynkäänniemen mukaan kuljetettavat maksoivat kyydeistä muutamia satoja euroja.

Salakuljettajat eivät tunteneet asiakkaitaan. He käyttivät hyväkseen maahantulijoiden tietämättömyyttä rajan ylittämisen helppoudesta.

Kiinni otetut epäillyt salakuljettajat ovat pääsääntöisesti seudulla asuvia ihmisiä, joskin viranomaisilla on viitteitä myös kauempaa saapuneista salakuljettajista.

Lisäksi viranomaiset paljastivat jo elokuussa kaksi muuta tapausta, joissa epäillyt salakuljettajat toivat maahan yhteensä neljä ihmistä. Niissä jutuissa irakilaistaustaisten epäillään tuoneen maahan perheenjäseniään kahdella eri kyydityksellä, joista ensimmäisessä oli vain yksi ja jälkimmäisessä kolme kyyditettävää.

"Olemme saaneet kiinni vasta pienen osan alueella toimivista salakuljettajista. Heitä on moninkertainen määrä", tutkinnanjohtaja Kynkäänniemi sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat