Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Halonen: Kilpailukykypaketti on vino

Presidentti vertaa hallituksen lupausta työpaikoista lottoamiseen

Kotimaa
 
Tarja Halonen: Hallituksen esitys vino ja pakkolainsäädäntö arveluttava
Tarja Halonen: Hallituksen esitys vino ja pakkolainsäädäntö arveluttava
Presidentti Tarja Halonen patistaa hallitusta ja työmarkkinajärjestöjä hakemaan keskinäistä luottamusta ja yhteistyötä jännitteisen työmarkkinatilanteen purkamiseksi. Sdp:n järjestämässä tapahtumassa Halonen sanoi, että hallituksen esitys kriisipaketiksi on vino ja palkansaajien näkökulmasta kuin lottoamista. Halonen pitää myös pakkolakiesityksiä kansainvälisten työmarkkinasopimusten kannalta arveluttavina. Toimittaja Eeva Palojärvi, Kuvaaja Kimmo Räisänen

Presidentti Tarja Halonen arvostelee hallituksen kilpailukykypakettia vinoutuneeksi ja pakkolakiesityksiä kansainvälisesti arveluttaviksi.

Halosen mukaan palkansaajille hallituksen esitys on kuin lottoamista: sopimusehdotus antaa vain todennäköisyyden uusista työpaikoista, mutta ei varmuutta.

"Vaikka sanottiin, että hallituksen ehdotus on sopimusehdotus, se on niin vino, että sitä ei voi ottaa tosissaan", Halonen sanoo.

"Toinen puoli sopimusta toteutuu varmasti eli leikkaukset ja säästötoimet. Kun toiselle osapuolelle on vain todennäköisyyslaskentaa, että työpaikkoja syntyy, niin tietysti silloin haetaan jotain turvaa; ettei olisi ihan lottoamista."

Hallituksen nopea ulostulo on vaikeuttanut Halosen mukaan asetelmia.

"Ymmärrän hyvin pääministeriä, että hallitus halusi tehdä dynaamisen ulostulon. Pohjaesitys sisälsi kuitenkin osia, joita toinen osapuoli ei voi hyväksyä."

Pakkolakeja Halonen pitää myös kansainvälisten sopimusten näkökulmasta arveluttavina. "Ajatus siitä, että voisi sopia pelkästään lainsäädäntöä huonommin, on kyllä aika mielenkiintoinen kuva sopimusvapaudesta."

Halonen uskoo, että jännitteinen tilanne ratkeaa luottamuksella ja yhteisymmärryksellä. Kaihertavat asiat pitää tuoda pöytään kuitenkin reilulla tavalla ja kansallista tiimityötä opetellen.

"Ei voi olla niin, että yksi huutaa ja toiset soutavat, vaan että olemme oikeasti samassa laivastossa. Suomi on tottunut yhteistyöhön eri ryhmien ja eri sukupolvien välillä. Me olemme treenanneet tätä. Se on meidän kilpailuetumme", hän korostaa.

Halonen puhui maanantaina Sdp:n järjestämässä kilpailukyky- ja hyvinvointiseminaarissa Helsingissä.

Halosen mukaan häntä ei ole kysytty kriisin selvittelijäksi missään vaiheessa.

"Ei onneksi. En ole siihen sopiva. Minullahan on tietysti hyvin vahva ammattiliittotausta."

"Moni muistelee nyt, että Halosen aika oli hienoa aikaa, kun moni asia meni hyvin. Mutta kyllä silloin, kun olin politiikassa mukana, sain täyslaidallisiakin."

Kimmo Räisänen
"Luottamuksessa ja yhteistyössä on hyvinvointivaltion siemen", muistuttaa presidentti Tarja Halonen.
"Luottamuksessa ja yhteistyössä on hyvinvointivaltion siemen", muistuttaa presidentti Tarja Halonen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat