Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb SAK:lle: Hallitus pitää kiinni strategiastaan

Kotimaa
 

Hallitus pitää valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan yhä kiinni kilpailukykypaketistaan. SAK:n maanantaina ottama aikalisä ei muuta hallituksen strategiaa.

"Ei muuta. Olemme selvästi, suoraselkäisesti ja suorasanaisesti ilmoittaneet, mitä aiomme tehdä."

Stubbin mukaan hallitus ei lämpene myöskään kaavailuille yhdistää työttömyysturvan leikkaukset ja paikallinen sopiminen samaan pakettiin.

"Emme tässä tapauksessa koplaa mitään kysymyksiä toisiinsa, vaan katsomme viiden prosentin kokonaisuutta yhtenä asiana."

"Totta kai myöhemmin tulevat pöytään paikallinen sopiminen, ansiosidonnainen työttömyysturva ja työmarkkinajärjestöille ensi vuonna palkkaratkaisut sekä tessit. Mutta emme kytke näitä meneillään olevaan pakettiin."

Stubb ei myönnä, että hallitus olisi pettynyt SAK:n linjauksiin. Hallitus on Stubbin mukaan kuitenkin avoin uusille ehdotuksille.

"Mennään askel kerrallaan. Olemme kertoneet, miten pidämme kiinni viiden prosentin tuottavuusloikasta. Jos siihen viiteen prosenttiin löytyy muita vaihtoehtoja, olemme valmiita niitä katsomaan."

Stubbin mukaan hallitus on lykännyt lakiesitystensä aikataulua syyskuun lopulle. Pakkolakiesityksistään ei hallitus ainakaan vielä ole luopumassa.

"Ei ole mitään puhetta ollut siitä, että vedämme jotain pois, mutta tarkastelemme mielellämme kaikkia vaihtoehtoja."

"Hallituksella on avoimet ovet. Pidämme kiinni viidestä prosentista. Keinot tavoitteen sisällä voivat liikkua, kunhan ne voidaan todentaa", Stubb painottaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat