Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotkassa kaadettiin 400 hautakiveä

Viime yönä tapahtunut tuhotyö on suurin Kotkan hautausmailla tapahtunut

Kotimaa
 

Peräti 370 hautakiveä kaadettiin Kotkan Karhulassa sijaitsevalla Kymin hautausmaalla maanantain ja tiistain välisenä yönä. Tuhotyön havaitsivat seurakunnan työntekijät tiistaina aamulla.

Hautaustoimen päällikkö Raimo Heikkinen sanoo, että hän ei ole koskaan nähnyt yhtä suurta hävitystä hautausmaalla. "Se on valtava määrä, suurin mitä on koskaan ollut."

Suurin osa kivistä oli säilynyt ehjänä lukuun ottamatta yhtä, jonka kulma oli vaurioitunut. Heikkisen mukaan kivien nostaminen pystyyn vaatii konevoimaa, sillä joukossa on suuria ja raskaita jopa kolmen hautapaikan levyisiä kiviä.

Kaatuneiden kivien alle on tuhoutunut runsaasti muun muassa kynttilälyhtyjä ja kukkalaitteita. Heikkinen uskoo, että kivet saadaan nostettua tämän viikon aikana.

Kaakkois-Suomen poliisi sai tiedon hautakivien kaatamisesta tiistaina aamupäivällä ja jatkoi vielä iltapäivällä tapauksen tutkimista hautausmaalla. Heikkisen mukaan tietoa tekijöistä ei vielä ollut.

Kotkassa on tehty ilkivaltaa hautausmailla aiemminkin. Esimerkiksi vuonna 2012 neljä 9–10-vuotiasta lasta kaatoi toistasataa hautakiveä ja teki runsaasti muutakin ilkivaltaa Kotkan Parikan hautausmaalla.

Seurakunnassa on keskusteltu valvontakameroiden hankkimisesta ilkivallan hillitsemiseksi ja tekijöiden kiinni saamiseksi. Heikkinen ei kuitenkaan ole täysin kameroiden asentamisen kannalla. "Pitääkö koko maailman olla sellainen, että kaikkialla kamerat valvovat", hän pohtii.

Hautakivien kaatamisesta kertoi ensimmäisenä Kymen Sanomat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat