Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAK:n hallitus päättää vastaehdotuksestaan

Kotimaa
 
Maria Manner

Suomen suurimman palkansaajajärjestön SAK:n hallitus kokoontuu torstaiaamuna kello yhdeksän päättämään omasta vastaehdotuksestaan hallituksen paketille.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus yrittää parantaa yritysten kilpailukykyä leikkaamalla muun muassa työntekijöiden ylityö- ja sunnuntaikorvauksia. Hallituksen tavoitteena on alentaa yksikkötyökustannuksia viidellä prosentilla.

SAK on ilmoittanut, että se ei hyväksy viiden prosentin tavoitetta. Sen työvaliokunta otti maanantaina asiassa aikalisän ja kutsui SAK:n hallituksen koolle torstaiksi.

Pääministeri Sipilän mukaan hallitus ei jää odottelemaan palkansaajien esityksiä. Hänen mukaansa työmarkkinajärjestöjen esitysten pitää olla valmiina jo maanantaina.

SAK:n taholta on arvioitu, ettei aika riitä, sillä järjestön työvaliokunta laittoi maanantaina valmisteluun laajemman työmarkkinaratkaisun. Puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan SAK ei lähde huutokauppaan yksittäisistä työehdoista vaan tavoittelee laajaa neuvotteluratkaisua.

Laaja ratkaisu tarkoittaisi sitä, että samaan aikaan päätetään myös palkoista, työehdoista ja tyypillisesti myös muusta työlainsäädännöstä.

Hallitus ei ole lämmennyt tälle idealle vaan pitää kiinni kilpailukykypaketistaan.

Myös toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n hallitus pitää torstaina aamupäivällä ylimääräisen kokouksen, jossa se pui työmarkkinatilannetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat