Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riku Aalto: Sdp ei komentele SAK:ta

Kotimaa
 

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto kiistää, että SAK olisi laittanut jäihin lähinnä SAK:n ja STTK:n liittojen kaavaileman 1,7 miljoonan palkansaajan suurjärjestön.

Spekulaatio lähti liikkeelle sen jälkeen, kun yleensä lähellä SAK:ta oleva STTK ilmoitti viime viikolla olevansa valmis hyväksymään neuvottelujen pohjaksi hallituksen ehdon viiden prosentin yksikkötyökustannusten leikkauksesta. SAK vastusti ajatusta.

"Viimeksi keskiviikkona oli ohjausryhmän kokous. Työ jatkuu ihan normaalisti", Aalto sanoo.

Aalto kiistää myös, että vaikeuksissa oleva sosiaalidemokraattinen puolue yrittäisi aikaisempaa ponnekkaammin vaikuttaa SAK:hon.

Hän sanoo, politiikka vaikuttaa työmarkkinajärjestöjen toimintaan aikaisempaa selkeämmin, koska hallitus on alkanut ohjailla työmarkkinoita. Hän kuitenkin vakuuttaa, etteivät sosiaalidemokraatit tai muutkaan puolueet komentele SAK:ta.

"Jos pelattaisiin politiikkaa, emme tekisi mitään. Odotettaisiin pakkolakien valmistumista ja katsottaisiin syksyllä, mistä kana kusee. Ei me ajatella, miten jokin puolue menestyy."

Riku Aalto on sosiaalidemokraatti, kuten suurin osa SAK:n hallituksen liittojohtajista.

"Olen minä puhunut tänä syksynä usein esimerkiksi Eero Heinäluoman (sd) kanssa. Mutta olen minä puhunut muidenkin johtavien poliitikkojen kuten pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa", Aalto sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat