Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yo-kokeissa pohdittiin Suomen köyhyyttä

Kotimaa
 

Ylioppilaskirjoituksissa testattiin perjantaina kokelaiden tietoja muun muassa terveystiedossa, yhteiskuntaopissa ja kemiassa. Eniten osallistujia, yli 8 000, oli terveystiedossa ja vähiten, 85, elämänkatsomustiedossa.

Terveystiedon alkupään tehtävissä sai vertailla keliakiaa vilja-allergiaan tai pohtia ehkäisypillerin vaikutuksia terveyteen.

Loppupään jokeritehtävissä pääsi laatimaan sepelvaltimotaudin riskitestiä tai selvittämään vanhojen kuvien avulla, miksi 1800-lukua pidetään merkittävänä ajanjaksona lääketieteen kannalta Euroopassa.

Yhteiskuntaopin koe alkoi hallituksen muodostamisesta ja päättyi Suomen tuotantorakenteen erittelyyn. Ajankohtainen aihe oli Suomen köyhyys, jonka syitä ja vaikutuksia piti pohtia.

Maantieteen tehtävät käsittelivät esimerkiksi maailman korkeinta vuorta, Japanin maanjäristyksiä, kesämökkien sijaintia Suomessa ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia maapallon ravinnontuotantoon.

Evankelisluterilaisen uskonnon tehtävissä sai tunnistaa uskontoja kuvien perusteella ja kertoa, mitä termit bar mitsva, dharma ja umma tarkoittavat.

Elämänkatsomustiedossa ensimmäinen tehtävä koski 70-vuotiasta YK:ta. Varsin ajankohtaisia olivat tehtävät vallankäytöstä ja sen perusteluista, muiden kulttuurien ymmärtämisestä ja suvaitsevaisuudesta.

Toisen jokeritehtävän aiheena oli länsimaisen maailmankuvan muutos.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset jatkuvat vielä maanantaina lyhyiden vieraiden kielten kokeilla ja päättyvät keskiviikkona saamen esseeseen.

Kaikkiaan osanottajia on ollut lähes 37 000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat