Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusia vastaanottokeskuksia yli 10 kuntaan

Vastaanottokeskuksia on jo noin 30 kunnassa. Joka päivä tarvitaan 500 uutta vuodepaikkaa.

Kotimaa
 
Reijo Hietanen
Keuruun entisen pioneerirykmentin tiloihin avautuu yksi Suomen suurimmista vastaanottokeskuksista.
Keuruun entisen pioneerirykmentin tiloihin avautuu yksi Suomen suurimmista vastaanottokeskuksista. Kuva: Reijo Hietanen

Turvapaikanhakijoita aletaan lähiviikkojen ja -päivien aikana majoittaa monelle sellaiselle paikkakunnalle, jossa ei ole entuudestaan vastaanottokeskuksia tai hätämajoitusyksiköitä.

Maahanmuuttoviraston (Migri) viestintäpäällikkö Hanna Kautto kertoo, että uudet vastaanottokeskukset avataan lähiaikoina Keuruulle, Kouvolaan, Kontiolahdelle, Jyväskylään, Saloon, Joutsaan ja Mikkeliin. Kouvolaan kuuluvalla Anjalankoskella on hätämajoitusta, mutta ei pysyvää vastaanottokeskusta.

Fakta

Keskuksia nousee ympäri Suomen

 Uusia vastaanottokeskuksia perustetaan lähiaikoina Keuruulle, Kouvolaan, Kontiolahdelle, Jyväskylään, Saloon ja Mikkeliin. Joutsaan avattava keskus toimii ainakin huhtikuun loppuun saakka.

 Näillä paikkakunnilla ei ole aiemmin ollut pysyviä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia.

 Uusia hätämajoitusyksiköitä avattiin lauantaina Haminassa ja Porissa. Sunnuntaina aukeaa Kokemäen hätämajoitus ja maanantaina Kuopion.

 Vastaanottokeskuksia on suunnitteilla myös Lappajärvelle, Kiteelle, Rääkkylään, Siilinjärvelle, Kolariin, Liperiin, Joensuuhun ja Petäjävedelle. Perustamisen aikataulut ja toiminnan laajuus ovat vielä auki.

Hätämajoitusyksiköitä perustettiin lauantaina uusille paikkakunnille. Haminassa avattiin hätämajoitus 150 ihmiselle ja Poriin 50 ihmiselle.

"Vielä on vaikea ottaa kantaa siihen, missä tulee olemaan pysyvää vastaanottotoimintaa ja missä hätämajoitusta. Aika näyttää, miten tilanne kehittyy ja kuinka paljon pysyviä keskuksia tarvitaan", Kautto sanoo.

Kauton mukaan varsinaisia vastaanottokeskuksia on nyt noin 30 ja niiden yhteydessä toimivia hätämajoitusyksiköitä parisenkymmentä. Jos turvapaikanhakijoiden määrä pysyy nykyisellään, tarvitaan päivittäin 500 uutta paikkaa.

Yksi Suomen suurimmista vastaanottokeskuksista on tarkoitus perustaa Keuruun entisen pioneerirykmentin tiloihin. Sinne voitaisiin majoittaa jopa 500 ihmistä. Kautto arvelee, että toiminta Keuruulla voisi käynnistyä ensi viikon aikana.

Elokuun lopussa Keuruun kaupunginvaltuusto äänesti keskuksen perustamista vastaan.

"On arvattavissa, että yksittäisiltä kuntalaisilta tulee monenmoista kommenttia. Toivon kuitenkin, että tilanteeseen suhtaudutaan rauhallisesti ja sivistyneesti. Pidetään pää kylmänä, ettei tule sellaisia piirteitä kuin vaikka Lahdessa nähtiin", toteaa Keuruun vs. kaupunginjohtaja Tero Mäkelä.

Joutsassa turvapaikanhakijat majoitetaan Hotelli Joutsenlammen tiloihin. Paikkoja on muutamalle sadalle.

"Hotellin omistaja on luovuttanut kiinteistön käyttöön pelkästään ylläpitokuluja vastaan. Vuokrakuluja ei mene ollenkaan", Migrin Kautto sanoo.

Migri odottaa Lappajärven kantaa siihen, voiko vastaanottokeskuksen perustaa kunnan tiloihin. Paikkakunnalta löytyy myös yksityinen kiinteistö, jota harkitaan vastaanottokäyttöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat