Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moni haluaisi Suomeen myös perheensä

Kotimaa
 
Robel Bekele, 31, Etiopiaei koulutusta1. Haluan jäädä Suomeen, sillä tunnen oloni täällä turvalliseksi.2. Haaveeni on auttaa vanhuksia esimerkiksi sairaalassa. Ensin tietenkin opiskelen suomea, sitten kouluttaudun hoitajaksi.3. Minulla on veli, mutta en tiedä, onko hän elossa. Hän oli vankilassa Etiopiassa, mutta hän pakeni, enkä ole kuullut hänestä sen jälkeen.
Robel Bekele, 31, Etiopiaei koulutusta1. Haluan jäädä Suomeen, sillä tunnen oloni täällä turvalliseksi.2. Haaveeni on auttaa vanhuksia esimerkiksi sairaalassa. Ensin tietenkin opiskelen suomea, sitten kouluttaudun hoitajaksi.3. Minulla on veli, mutta en tiedä, onko hän elossa. Hän oli vankilassa Etiopiassa, mutta hän pakeni, enkä ole kuullut hänestä sen jälkeen.

1. Haluatko jäädä pysyvästi Suomeen? 2. Mitä voisit tehdä työksesi? 3. Haluaisitko saada perheenjäseniäsi Suomeen?

Hosib Abo Zear, 24, Syyriaei koulutusta1. Haluaisin asua Turussa, sillä veljeni muutti sinne kymmenen kuukautta sitten. Suomessa kunnioitetaan pakolaisia enemmän kuin Ruotsissa.2. Haluan ensin opiskella suomen kieltä ja sen jälkeen työskennellä parturina.3. Vanhempani ovat vielä Syyriassa. Perheeni on vaarassa, sillä olemme kristittyjä.
Hosib Abo Zear, 24, Syyria
ei koulutusta
1. Haluaisin asua Turussa, sillä veljeni muutti sinne kymmenen kuukautta sitten. Suomessa kunnioitetaan pakolaisia enemmän kuin Ruotsissa.
2. Haluan ensin opiskella suomen kieltä ja sen jälkeen työskennellä parturina.
3. Vanhempani ovat vielä Syyriassa. Perheeni on vaarassa, sillä olemme kristittyjä.
Amal Jama, 23, Etiopiakorkeakouluopintoja1. Kyllä, haluan asua Suomessa, sillä haluan elää turvassa ja rauhassa.2. Kielen opiskelun jälkeen aion opiskella sairaanhoitajaksi.3. Minulla on äiti ja neljä sisarusta. En osaa sanoa tulevaisuudesta.
Amal Jama, 23, Etiopia
korkeakouluopintoja
1. Kyllä, haluan asua Suomessa, sillä haluan elää turvassa ja rauhassa.
2. Kielen opiskelun jälkeen aion opiskella sairaanhoitajaksi.
3. Minulla on äiti ja neljä sisarusta. En osaa sanoa tulevaisuudesta.
Musafa Muayad Al-Saadi, 30, Irakenglannin opettaja1. Totta kai. Haluan tehdä jotain Suomen puolesta, sillä minut on otettu niin hyvin vastaan.2. Haluaisin työskennellä englannin opettajana. Ensin minun pitää tietenkin opiskella suomea. Kielen opiskelun jälkeen pystyn tutustumaan paremmin ihmisiin ja suomalaiseen kulttuuriin.3. Jos se olisi mahdollista, haluaisin vanhempani ja 17-vuotiaan pikkuveljeni luokseni. Veljeni on nyt lukiossa. Isoveljeni on jo tullut Suomeen. Hän on kemian insinööri.
Musafa Muayad Al-Saadi, 30, Irak
englannin opettaja
1. Totta kai. Haluan tehdä jotain Suomen puolesta, sillä minut on otettu niin hyvin vastaan.
2. Haluaisin työskennellä englannin opettajana. Ensin minun pitää tietenkin opiskella suomea. Kielen opiskelun jälkeen pystyn tutustumaan paremmin ihmisiin ja suomalaiseen kulttuuriin.
3. Jos se olisi mahdollista, haluaisin vanhempani ja 17-vuotiaan pikkuveljeni luokseni. Veljeni on nyt lukiossa. Isoveljeni on jo tullut Suomeen. Hän on kemian insinööri.
Khadro Clwli, 30, Somaliaperuskoulu1. Haluan elää rauhassa. Sen takia tulin Suomeen.2. Haluaisin opiskella lääketiedettä ja valmistua lastenlääkäriksi.3. Minulla on aviomies, mutta en tiedä hänen nykyistä olinpaikkaansa.
Khadro Clwli, 30, Somalia
peruskoulu
1. Haluan elää rauhassa. Sen takia tulin Suomeen.
2. Haluaisin opiskella lääketiedettä ja valmistua lastenlääkäriksi.
3. Minulla on aviomies, mutta en tiedä hänen nykyistä olinpaikkaansa.
Ahmed Husseini, 24, Afganistanei koulutusta1. Ehdottomasti. Afganistanissa Ghaznissa ei ollut turvallista Talebanin takia.2. Suunnittelen opiskelevani vaatealaa. Haluaisin ommella työkseni vaatteita.3. Minulla on vaimo sekä viisi- ja kaksivuotiaat lapset. Toivon saavani heidät luokseni.
Ahmed Husseini, 24, Afganistan
ei koulutusta
1. Ehdottomasti. Afganistanissa Ghaznissa ei ollut turvallista Talebanin takia.
2. Suunnittelen opiskelevani vaatealaa. Haluaisin ommella työkseni vaatteita.
3. Minulla on vaimo sekä viisi- ja kaksivuotiaat lapset. Toivon saavani heidät luokseni.
Hoseyen Askari, 22, Afganistanperuskoulu1. Isäni kuoli Talebanin pommista Afganistanissa, joten muutimme kuusi vuotta sitten Iraniin. Sielläkään ei ollut turvallista, joten lähdin turvalliseen maahan.2. Haaveeni on työskennellä auto- tai konemekaanikkona.3. Perheeni asuu Iranissa, ja haluaisin tietenkin, että äitini ja sisarukseni tulisivat myös Suomeen.
Hoseyen Askari, 22, Afganistan
peruskoulu
1. Isäni kuoli Talebanin pommista Afganistanissa, joten muutimme kuusi vuotta sitten Iraniin. Sielläkään ei ollut turvallista, joten lähdin turvalliseen maahan.
2. Haaveeni on työskennellä auto- tai konemekaanikkona.
3. Perheeni asuu Iranissa, ja haluaisin tietenkin, että äitini ja sisarukseni tulisivat myös Suomeen.
Ali Ismail Ibrahim, 23, Irakkoneinsinööri1. Haluan olla suomalaisen yhteiskunnan jäsen. Täällä on rauha, ja täällä ihmiset ovat minulle ystävällisiä, toisin kuin Irakissa.2. Suunnittelen työskenteleväni materiaalisuunnittelijana jollain laitevalmistajalla. Työskentelin öljykentällä Etelä-Irakissa, mutta työ oli aika kaukana opinnoistani.3. Perheeseeni kuuluu äitini ja isäni lisäksi neljä sisarusta. Toinen siskoistani on lääkäri ja veljeni on lakimies. Olisi hienoa, jos hekin tulisivat jonain päivänä Suomeen.
Ali Ismail Ibrahim, 23, Irak
koneinsinööri
1. Haluan olla suomalaisen yhteiskunnan jäsen. Täällä on rauha, ja täällä ihmiset ovat minulle ystävällisiä, toisin kuin Irakissa.
2. Suunnittelen työskenteleväni materiaalisuunnittelijana jollain laitevalmistajalla. Työskentelin öljykentällä Etelä-Irakissa, mutta työ oli aika kaukana opinnoistani.
3. Perheeseeni kuuluu äitini ja isäni lisäksi neljä sisarusta. Toinen siskoistani on lääkäri ja veljeni on lakimies. Olisi hienoa, jos hekin tulisivat jonain päivänä Suomeen.
Saad Raad, 30, Irakinsinööri1. Kyllä. Haluan elää rauhallista ja turvallista elämää, joten valitsin Suomen.2. Suomen opintojen jälkeen ajattelin opiskella ruotsia ja hankkia maisterin tutkinnon. Olen lääketieteen tekniikan insinööri, joten haluaisin työskennellä joko laitevalmistajalla suunnittelutöissä tai sairaalassa huoltamassa laitteita.3. Äitini asuu Bagdadissa. Tietenkin haluaisin tuoda hänet Suomeen, jos se olisi mahdollista.
Saad Raad, 30, Irak
insinööri
1. Kyllä. Haluan elää rauhallista ja turvallista elämää, joten valitsin Suomen.
2. Suomen opintojen jälkeen ajattelin opiskella ruotsia ja hankkia maisterin tutkinnon. Olen lääketieteen tekniikan insinööri, joten haluaisin työskennellä joko laitevalmistajalla suunnittelutöissä tai sairaalassa huoltamassa laitteita.
3. Äitini asuu Bagdadissa. Tietenkin haluaisin tuoda hänet Suomeen, jos se olisi mahdollista.
Gazwan Noori DahirAlsadoon, 30, Iraklukiokoulutus sekä englannin ja tietotekniikan opintoja1. Turvallisuuteni takia en voi palata Irakiin. Täällä kunnioitetaan ihmisoikeuksia.2. Minua kiinnostaa urheilujournalismi sekä kirjanpito.3. Vanhempani ja kolme sisarustani asuvat vielä Syyriassa. Yritämme saada heidät turvaan, mutta johonkin lämpimään maahan, kuten Jordaniaan.
Gazwan Noori Dahir
Alsadoon, 30, Irak
lukiokoulutus sekä englannin ja tietotekniikan opintoja
1. Turvallisuuteni takia en voi palata Irakiin. Täällä kunnioitetaan ihmisoikeuksia.
2. Minua kiinnostaa urheilujournalismi sekä kirjanpito.
3. Vanhempani ja kolme sisarustani asuvat vielä Syyriassa. Yritämme saada heidät turvaan, mutta johonkin lämpimään maahan, kuten Jordaniaan.
Rahmo Ahmed Mohamed, 38, Somaliaei koulutusta1. Haluan jäädä Suomeen maan rauhallisuuden takia.2. En ole miettinyt vielä työtä. Ensin minun pitää oppia suomen kieltä.3. Minulla on kymmenen lasta, jotka ovat mieheni luona Mogadishussa. Toivoisin saavani heidät luokseni.
Rahmo Ahmed Mohamed, 38, Somalia
ei koulutusta
1. Haluan jäädä Suomeen maan rauhallisuuden takia.
2. En ole miettinyt vielä työtä. Ensin minun pitää oppia suomen kieltä.
3. Minulla on kymmenen lasta, jotka ovat mieheni luona Mogadishussa. Toivoisin saavani heidät luokseni.
Ammar Safa, 30, Iraklukiokoulutus, englannin kurssi1. Totta kai. Irakissa elämä on niin rankkaa, että olen mielessäni jo muuttanut kotimaatani.2. Haluan ensin opiskella suomen kieltä, sen jälkeen suunnittelen opiskelevani lääketiedettä.3. Perheeni asuu Bagdadissa. Kotiini lähetettiin kirje, jossa henkeämme uhattiin. Isäni neuvoi minua lähtemään pois maasta. Toivon tietenkin, että perheeni tulisi luokseni.
Ammar Safa, 30, Irak
lukiokoulutus, englannin kurssi
1. Totta kai. Irakissa elämä on niin rankkaa, että olen mielessäni jo muuttanut kotimaatani.
2. Haluan ensin opiskella suomen kieltä, sen jälkeen suunnittelen opiskelevani lääketiedettä.
3. Perheeni asuu Bagdadissa. Kotiini lähetettiin kirje, jossa henkeämme uhattiin. Isäni neuvoi minua lähtemään pois maasta. Toivon tietenkin, että perheeni tulisi luokseni.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat