Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ku Klux Klan -asuun pukeutunut paljastui 19-vuotiaaksi mieheksi

Kotimaa
 

Lahden Hennalassa turvapaikanhakijoita perjantain vastaisena yönä vastustaneen, Ku Klux Klan -asuun pukeutuneen miehen henkilöllisyys on selvinnyt. Poliisin mukaan kyseessä on Päijät-Hämeessä asuva 19-vuotias mies.

"Olemme olleet puhelimitse yhteydessä häneen. Hänet on etsintäkuulutettu", kertoo rikosylikomisario Martti Hirvonen Hämeen poliisista.

Hirvonen ei halua kertoa, ilmoittiko mies tulevansa vapaaehtoisesti poliisin puheille. Hirvonen ei kerro myöskään, mitä miehen kanssa on keskusteltu. Poliisin mukaan miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa eikä hänen tiedetä kuuluvan mihinkään aktivistiryhmään.

Poliisi on jatkanut Hennalan tapahtumien selvittelyä. Joidenkin mielenosoittajien henkilöllisyys on saatu selvitettyä. Toistaiseksi poliisi ei ole ottanut kiinni ketään rikoksista epäiltynä. Hirvonen ei kerro, onko lakanamies tarkoitus ottaa kiinni.

"Hänet otetaan ainakin kuulusteluihin, ja tutkinnanjohtaja tekee ratkaisun, onko pidättämisen edellytyksiä."

Tapahtumaa tutkitaan julkisena kehottamisena rikokseen, vaaran aiheuttamisena, pahoinpitelynä ja Suomen lipun häpäisemisenä. Selvittelyssä on myös, onko syytä epäillä jotakuta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Poliisi tutkii asiaa rasistisena rikoksesta eli sillä epäillään olleen rasistinen motiivi.

Poliisin mukaan tapahtumalla ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole koollekutsujaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat