Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autoja tuhopoltettiin Keminmaassa

Autoliikkeen mukaan palosta miljoonavahingot

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Ville Honkonen
Liikkeen aluejohtajan mukaan tuhopolttajat sytyttivät ensin palamaan autoliikekiinteistön esittelyautojen rivin.
Liikkeen aluejohtajan mukaan tuhopolttajat sytyttivät ensin palamaan autoliikekiinteistön esittelyautojen rivin. Kuva: Ville Honkonen

Noin 40 autoa kärsi palovahinkoja ja useita autoja tuhoutui täysin kahdessa eri tuhopoltossa Keminmaassa sijaitsevassa Pörhön Autoliikkeessä myöhään sunnuntaina, kertoo autoliikkeen aluejohtaja Reijo Korkala.

Lapin poliisi on ottanut kiinni 28-vuotiaan miehen, jonka osallisuutta tapahtumiin selvitetään. Tapauksen tutkinnanjohtaja, Lapin poliisin rikoskomisario, Janne Koskela kertoo, että tapausta tutkitaan tuhotyönä. Korkalan mukaan asialla oli useamman tuhopolttajan joukko, joka saapui paikalle autolla. Tiedot perustuvat valvontavideokuviin. Aluejohtaja Korkalan mukaan tuhopolttajat sytyttivät ensin palamaan autoliikekiinteistön esittelyautojen rivin. Tuli levisi jonkin verran myymälärakennuksen puolelle aiheuttaen palo- ja savuvahinkoja. Sen jälkeen tuhopolttajat siirtyivät parinsadan metrin päässä sijaitsevaan korikorjaamohalliin, jonne valutettiin palavaa nestettä.

"Halli tuhoutui kokonaan autoineen ja työkoneineen", Korkala sanoo.

Korkala kuvaili videoiden näyttämää todistusaineistoa seuraavasti: "Henkilöt ajoivat paikalle, levittivät nesteet ja ajoivat pois."

Hänen mukaansa tekijöitä oli useita, mutta hän ei halua kommentoida, tulivatko he usealla eri ajoneuvolla. Poliisin toimia Korkala luonnehti "uskomattoman tehokkaaksi ja ammattimaiseksi".

Korkalan mukaan 15–20 ajoneuvoa tuhoutui kahdessa palossa täysin. Lisäksi parikymmentä autoa kärsi palo- tai savuvahinkoja. Poliisin mukaan täysin tuhoutuneita autoja oli ainakin seitsemän.

Korkalan mukaan vahingot autoissa, kiinteistöissä ja työkoneissa ovat "miljoonaluokkaa, useita miljoonia euroja".

Yrityksellä on autotaloja yli kymmenessä kaupungissa, esimerkiksi Kajaanissa, Iisalmessa ja Pietarsaaressa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat