Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Hallitus vääristää päätöksellään kilpailua monen toimialan sisällä"

Kotimaa
 
Outi Pyhäranta HS
Kuntosaliyrittäjä Mikko Mustala (vas.) harjoitteli salillaan Matti Tuomisen ohjauksessa: "Eniten pelottaa, miten päätös vaikuttaa työyhteisöön: syntyykö vastakkainasettelua työnantajan ja työntekijän välillä?" Mustala pohtii.
Kuntosaliyrittäjä Mikko Mustala (vas.) harjoitteli salillaan Matti Tuomisen ohjauksessa: "Eniten pelottaa, miten päätös vaikuttaa työyhteisöön: syntyykö vastakkainasettelua työnantajan ja työntekijän välillä?" Mustala pohtii.

Hallituksen lomarahapäätös suututtaa ja hämmentää paitsi yrittäjäkenttää myös työntekijöitä.

HS kysyi kahden yrittäjän ja yhden työntekijän mietteitä lomarahapäätöksen vaikutuksista.

Kuntosaliyrittäjä Mikko Mustala, Foreverclub
"Heräsin vihaisena. Soitin heti kirjanpitäjälle: mitä tämä meille maksaa? Lasku on 300 000 euroa. Laajennussuunnitelma, jossa syntyisi 40 uutta työpaikkaa, meni heti jäihin."

"Eniten pelottaa, miten päätös vaikuttaa työyhteisöön: syntyykö vastakkainasettelua työnantajan ja työntekijän välillä? On väärin, että nyt tulee kolmas osapuoli sotkemaan hyvää työilmapiiriä."

"Meillä palkka on sovittu kokonaisratkaisuna. Nyt kaikki sopimukset pitää avata uudestaan."

"Asiakkaan kuukausimaksua pitäisi nostaa kaksi euroa, jotta saisimme lomarahat katettua. Kuka uskaltaa nostaa hintoja, koska se voi laskea asiakasmääriä?

"Miten lomarahat lisäävät työllisyyttä? Onneksi emme tee tappiota. Lomarahathan vain paisuttaisivat tappiota."

"Minun puolestani yritysveroa voisi nostaa väliaikaisesti vaikka 25–35 prosenttiin."

Personal trainer Matti Tuominen, Foreverclub
"Ensireaktio oli, että hienoa, saa lisää palkkaa. Pääsee vaikka etelään. Ja heti perään mietin, että mistä rahat, jos kaikille maksetaan yhtäkkiä enemmän palkkaa?"

"Olen liikuntaohjaaja ja olen opiskellut myös yrittäjyyttä. En ole huolestunut omasta tilanteestani. Tiedän, että väkeä palkataan, jos kysyntää on."

"Meillä maksetaan paremmin kuin muualla. Jos tekee hyvää työtä, saa myös bonukset. Tuntuu naurettavalta, että Suomessa pitää kaikesta säätää lailla."

Tilitoimistoyrittäjä Mikko Akselin, Tietoakseli

Mikko Akselin
Mikko Akselin

"Meillä kilpailukyky paranee. Olemme järjestäytynyt työnantaja, ja lomarahalasku pienenee."

"Hallitus vääristää päätöksellään kilpailua monen toimialan sisällä. Esimerkiksi mainos-, viestintä- ja konsulttitoimistoissa moni on myös järjestäytymätön työnantaja, ja heille tulee nyt lisälasku. Heillä lomaraha sisältyy kuitenkin kokonaispalkkaan, ja siitä on sovittu paikallisesti."

"Hallitus tekee huonon päätöksen: se synnyttää hyötyjiä ja kärsijöitä. Hallituksenhan piti parantaa yritysten kilpailukykyä, ja nyt hallitus toimiikin päinvastoin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat