Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sampo Terho: "Suomea on vietävä eteenpäin"

Kotimaa
 
Rio Gandara HS
Matti Vanhasen (kesk) mukaan järjestöjen on taivuttava, ellei niiltä tule parempaa vaihtoehtoa.
Matti Vanhasen (kesk) mukaan järjestöjen on taivuttava, ellei niiltä tule parempaa vaihtoehtoa. Kuva: Rio Gandara HS

Hallituspuolueiden puheenvuoroissa toistuivat sanat pakko ja vastuu. Hallituksen mukaan sen on kannettava vastuunsa ja tehtävä ikäviäkin päätöksiä, koska talous on kuralla.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen sanoi, että viime vaalikaudella tehtiin merkittäviä säästöpäätöksiä ja maltillinen tulosopimus, mutta silti ei saatu aikaan käännettä talouteen.

Vanhasen mukaan kolmen vuoden pakkolakien pitää olla kansalaisten siedettävissä. "Siihen järjestöjen on taivuttava, ellei parempaa vaihtoehtoa järjestöiltä tule."

Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Sampo Terho jatkoi: "Liian pitkään olemme ummistaneet silmämme taloudellisilta tosiasioilta, lykänneet päätöksiä ja odottaneet ihmeparantumista."

Vaikka tietoisuus ongelmien syvyydestä on mennyt läpi, hallituspuolueiden mielestä oppositio vastustaa kaikkia säästöjä, mutta ei esitä mitään tilalle.

"Oppositiota yhdistää se, että mikään vaihtoehto ei käy. Hallituksella ei ole tätä luksusta. Meidän on vietävä Suomea eteenpäin rutinasta huolimatta", sanoi Terho.

"Oppositio on poteroihin kaivautunut ei-liike", kiteytti Antti Rantakangas (kesk).

Kokoomuksen ryhmänjohtaja Arto Satonen sanoi, että järjestöillä on enemmän realismin tajua kuin oppositiolla.

"Meidän, kansan, valitsemien päättäjien on tehtävä sitä, mihin kansa on meidät valinnut: päätöksiä."

"Me emme kysy oppositiolta tai työmarkkinajärjestöiltä saako tätä maata johtaa. Me johdamme tätä maata", pamautti Laura Huhtasaari (ps). Se herätti salissa vähän hilpeyttä ensimmäisen kauden kansanedustajan suusta.

Hallituspuolueet toistivat, että oppositiolta puuttuvat vastaesitykset, mutta niitä kyllä kuultiin niin tiistaina kuin keskiviikkonakin. Lisää tulee myöhemmin syksyllä.

Hallituksen toimia ymmärsivät oppositiosta kristillisdemokraatit ja Rkp. Antero Laukkanen (kd) tosin kipuili sitä, kuinka paljon pienituloisilta leikataan. "Jos kylvää kurjuutta, niittää syrjäytyneisyyttä", hän sanaili.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat