Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoitaja tuomittiin 27:stä vanhuksen raiskauksesta

Miehen vanhin uhri oli satavuotias

Kotimaa
 
Käräjäoikeus tuomitsi miehen useista seksuaalirikoksista.
Käräjäoikeus tuomitsi miehen useista seksuaalirikoksista.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 24-vuotiaan hoitajan laitoshoidossa olleiden vanhusten raiskauksista yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen.

Vuonna 1991 syntyneen Miko Ville Kristian Huittisen tuomio tuli 27 raiskauksesta ja kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Tästä on kyse

 Pirkanmaan käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomion poikkeuksellisista seksuaalirikossyytteistä, joiden mukaan mieshoitaja oli raiskannut lukuisia vanhuksia laitoshoidossa.

 Rikosepäilyistä ei ollut kerrottu aiemmin julkisuudessa. Käräjäoikeus käsitteli syytteet suljettujen ovien takana ja julisti oikeudenkäyntiasiakirjat vuosikymmeniksi salaisiksi.

Uhreja oli yhteensä yhdeksän. He olivat 74–100-vuotiaita.

Käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen mukaan mies teki rikoksensa vanhusten vuoteissa, WC-tilassa sekä näiden ollessa pyörätuolissa.

Uhrit olivat muistisairaita. Osa oli erittäin liikuntarajoitteisia. Käräjäoikeuden mukaan he eivät ole kyenneet puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan seksuaalisiin tekoihin.

Mies teki rikoksensa lokakuun 2013 ja syyskuun 2014 välisenä aikana. Hän on ollut vangittuna tämän vuoden maaliskuusta lähtien.

Oikeuden mukaan miehen syyksi luetuista rikoksista pitäisi lähtökohtaisesti tuomita 12 vuoden vankeusrangaistus. Rangaistusta lievensi kolmella vuodella se, että mies pyrki edistämään rikosten selvittämistä.

Käräjäoikeus kertoo huomioineensa rangaistuksessa sen, että tekoja on ollut useita ja syytetty teki ne pikemmin suunnitelmallisesti kuin hetken mielijohteesta.

Rangaistukseen vaikutti sekin, että teot kohdistuivat iäkkäisiin ja heikkokuntoisiin uhreihin. Lisäksi mies toimi teot tehdessään hänestä riippuvaisten uhrien hoitajana.

Mies myönsi pääosin syytteiden mukaiset teot. Rikoksille ei ole ollut ulkopuolisia silminnäkijöitä eivätkä muistisairaat uhrit ole kyenneet kertomaan tapahtumista ulkopuolisille.

Käräjäoikeuden mukaan näyttö miehen syyllisyydestä on perustunut yksinomaan hänen omaan kertomukseen tapahtumista. Todistajien lausunnot ovat oikeuden mukaan tukeneet miehen kertomusta.

Siltä osin kuin syytetty kiisti oikeudessa tekojen lukumäärän tai niiden sisällön, oikeus hylkäsi syyttäjän vaatimukset näytön puutteen perusteella. Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta seitsemästä törkeästä raiskauksesta, 25 raiskauksesta ja kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Miestä oikeudenkäynnissä avustanut asianajaja ei osannut vielä keskiviikkona sanoa, aikooko hänen päämiehensä tyytyä käräjäoikeuden tuomioon vai valittaa siitä hovioikeuteen.

Oikeus määräsi miehen maksamaan korvauksia kahdelle vaatimuksia esittäneelle uhrille yhteensä 18 000 euroa.

Käräjäoikeus käsitteli syytteet suljetuin ovin, koska ne koskivat erityisen arkaluonteisia henkilöiden yksityiselämään liittyviä rikoksia. Oikeudenkäyntiasiakirjat on määrätty sovellettavia lainkohtia ja tuomiolauselmaa lukuun ottamatta salaisiksi 60 vuodeksi.

Tuomiosta kertoi ensimmäisenä STT.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat