Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Sopimusvapaus on vaarassa"

Kotimaa
 
Rio Gandara HS
Lauri Ihalaisen (sd) mukaan pakkolakipaketti on epäoikeudenmukainen.
Lauri Ihalaisen (sd) mukaan pakkolakipaketti on epäoikeudenmukainen. Kuva: Rio Gandara HS

Oppositiopuolueiden mielestä hallitus murtaa järjestöjen sopimusvapautta sekä tekee epäoikeudenmukaisia ja huonosti valmisteltuja säästöesityksiä, jotka heikentävät ostovoimaa eivätkä paranna työllisyyttä.

Sekä vihreät että vasemmistoliitto esittivät hallitukselle epäluottamusta – myös Sdp ehdollisesti.

Oppositiosta kristillisdemokraatit äänestää hallituksen luottamuksen puolesta. Rkp ei ole vielä päättänyt, äänestääkö se hallituksen luottamusta vastaan.

Sopimusyhteiskunnan puolustajan Lauri Ihalaisen (sd) mukaan viime talvena suosittu hokema, että konsensuksen aika on ohi, näkyy myös hallitusohjelmassa.

"Hallituksen tiedonantoon sisältyvä pakkolakipaketti on syvässä ristiriidassa sopimusvapauden kanssa ja muutoksien jälkeenkin sisällöllisesti epäoikeudenmukainen", Ihalainen sanoi.

Vasemmisto haukkui esitysten valmistelua huonoksi. "Hallitus tekee esityksiä ja peruu niitä ja menee alueelle, joka sille ei kuulu", sanoi Tuula Haatainen (sd).

"Älkää tuoko näitä pakkolakiesityksiä hosumalla. Jättäkää järjestöille aikaa rauhassa neuvotella", sanoi Ihalainen.

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund sanoi, että olisi ehkä ollut viisasta lykätä keskustelua joillakin viikoilla, koska hallitus on ilmoittanut muuttavansa vielä esityksiään, jos työmarkkinaosapuolet pääsevät sopimukseen. "Monet ovatkin kysyneet, mihin oikeastaan otamme kantaa perjantaina", hän sanoi.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö toisti, että tulevaisuuden kasvusta leikkaaminen on hölmöläisten hommaa. "Juuri sitä Sipilän hallitus on tekemässä, kun se leikkaa koulutuksesta ja kasvatuksesta."

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoi, että leikkauspolitiikallaan hallitus tappaa kotimaista kysyntää. Hän kysyi, miten hallitus takaa työnantajien sosiaaliturvamaksun alennuksen lisäävän työpaikkoja eikä vain paisuttavan osinkoja.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi, ettei hallitus voi antaa mitään takuita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat