Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa

Virkavalta onnistui pitämään eri puolilla olevat protestoijat erossa toisistaan

Kotimaa
 
Poliisi piti väkisin mielenosoittajat erillään Helsingissä
Poliisi piti väkisin mielenosoittajat erillään Helsingissä
Poliisi jakoi Kampin Narinkkatorin kahtia ja juoksi mellakkavarusteissa pitkin Helsingin keskustan katuja pitääkseen lauantain mielenosoittajat erossa toisistaan. Kysyimme sekä rajoja kiinni että auki vaatineilta, miksi he olivat paikalla. Toimittaja Maija Aalto, kuvaus & leikkaus Terhi Liimu.

Helsingissä järjestetyt mielenosoitukset rajojen sulkemisen puolesta ja rasismia vastaan johtivat useiden ihmisten kiinniottoihin, poliisin ja mielenosoittajien välisiin käsirysyihin sekä liikennekatkoksiin.

Poliisiketju työnsi puoli kolmelta alkaneessa mielenosoituksessa Narinkkatorilla ryhmät eroon toisistaan. Kun joukot lähtivät myöhemmin marssimaan kaupungille, ne ohjattiin eri kaduille. Poliisi pyrki pysymään molempien ryhmien edellä.

Artikkeliin liittyvät

Noin 250 rajojen sulkemista vaatinutta ja yli 400 pakolaiset tervetulleiksi toivottavaa pääsivät lähimmillään eri puolille katuja huutamaan iskulauseita.

Yhteensä kiinni otettiin kuusi ihmistä epäiltynä häiriön aiheuttamisesta.

"He käyttäytyivät konfliktinhakuisesti. Pyrimme estämään tilanteen yltymistä nyrkkitappeluksi, mutta heidät päästetään illan aikana lähtemään", arvioi ylikomisario Jussi Huhtela.

Kahta poliisiautoa vahingoitettiin. Mielenosoitus haittasi myös liikennettä, kun katuja suljettiin eivätkä raitiovaunut päässeet ihmisten ohi hetkeen. Kummallakin puolella osa ihmisistä käyttäytyi aggressiivisesti, osa rauhallisesti. Tilanne rauhoittui kuuteen mennessä.

HS kysyi Narinkkatorilla ihmisiltä, miksi he olivat tulleet osoittamaan mieltään.

"Emme me voi hoitaa 30 000:ta ihmistä, joiden tulo tänne maksaa yli miljardin, samalla kun joudumme säästämään", sanoi rajojen sulkemista vaatinut Fred Koroleff.

"Suomalaisilla on vastuu ottaa ahdingossa olevat ihmiset osaksi kansakuntaamme", sanoi Veikko Aalste vastapuolella aitaa.

Molemmilla puolilla oli satoja mielenosoittajia, mutta sivullisia oli vielä enemmän. Yksi heistä oli ostoksille tullut maahanmuuttajanainen Leila, joka ei kertonut sukunimeään.

"Kysyin, mitä tällä tapahtuu. Minulle huudettiin, että mene pois täältä ja mene pois Suomesta. Tämä tuntuu todella pahalta", hän sanoi.

"Minä olen ihminen. Minä teen työtä Suomen hyväksi ja maksan mielelläni veroja tänne, koska koen olevani suomalainen."

Maija Aalto HS
Kamppi

Markus Jokela HS
Rajat kiinni -mielenosoituksen osallistujat vastustivat Suomen Pankin edustalla maahanmuuttoa.
Rajat kiinni -mielenosoituksen osallistujat vastustivat Suomen Pankin edustalla maahanmuuttoa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat