Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valio-myrskyn aiheuttamat sähköviat saatiin kuriiin

Sunnuntai-iltana sähköyhtiöillä oli vielä alle 3 500 sähkötöntä asiakasta

Kotimaa
 

Valio-myrskyn aiheuttamista sähkövioista suuri osa on saatu korjattua. Sunnuntai-iltana seitsemän aikaan alle 3 500 kotia oli yhä ilman sähköä perjantaista lauantaihin riehuneen myrskyn jäljiltä.

Valio oli vuoden ensimmäinen iso syysmyrsky. Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa se oli paikoin jopa voimakkaampi kuin Suomea pari vuotta sitten koetellut Eino-myrsky, kertoo Ilmatieteen laitos Twitter-tilillään. Eino oli sen mukaan Suomen kolmanneksi voimakkain myrsky 2000-luvulla.

Valio-myrsky iski Pohjanmaan rannikolle perjantaina illansuussa, ja myrskytuulet puhalsivat idässä vielä lauantaiaamuna.

Pohjanmaalta puhuri eteni kattoja repien, puita kaataen ja sähköjä katkoen kohti Keski- ja Itä-Suomea. Perjantai-iltana lähes 20 sähköyhtiöllä oli myrskyn vuoksi enimmillään yli 170 000 sähkötöntä asiakasta. Käytännössä vain Lappi ja lounaisrannikko säästyivät sähkökatkoilta.

Puiden kaatumiset häiritsivät perjantai-iltana myös junaliikennettä. Liikenne keskeytyi esimerkiksi rataosuuksilla Kuopiosta Kajaaniin, Joensuusta Kiteelle ja Tampereelta Parkanoon.

Parkanon eteläpuolella pohjoiseen matkalla ollut matkustajajuna törmäsi radalle kaatuneeseen puuhun. Matkustajille ei käynyt kuinkaan, kertoi Yle.

Matkapuhelinverkkoja mykistyi lähinnä Itä-Suomessa. Myös hätäpuhelut olivat vaarassa.

Kovimmillaan tuulenpuuskat yltyivät jopa 25–30 metriin sekunnissa.

Tuulivahingot pitivätkin pelastuslaitokset poikkeuksellisen kiireisinä perjantaina alkuillasta Pohjanmaalla ja loppuillasta ja yöllä Itä-Suomessa.

"Kattoja on irronnut ja puita on tiellä ja rakennusten päällä. Niistä on aiheutunut vaurioita", kertoi pelastusjohtaja Jaakko Pukkinen Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta.

Keski-Suomessa teleoperaattoreilla oli vikaantuneita mobiiliverkon tukiasemia ja matkapuhelinliikenteen kuuluvuushäiriöitä. Myös Elisan kiinteän verkon laajakaistassa oli häiriöitä Laukaan ja Jyväskylän alueella.

Jyväskylässä Ahjokadulla tuuli lennätti suuren varastorakennuksen kattopeltejä. Vapaudenkadulla tuuli pudotti noin seitsemän metriä korkean veistoksen Valtiontalon tontilla. Lintukankaantiellä hevostallin päälle kaatui viisi puuta.

Ylivieskassa tuuli repi illansuussa peltikaton irti kaupan kylmävarastosta. Sen seurauksena kaupan takaseinää kaatui useiden satojen neliöiden alalta vieressä olevan autoliikkeen autojen päälle. Henkilövahinkoja ei sattunut, mutta autoja vaurioitui.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat