Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini: En kiroa Merkelin pakolaispolitiikkaa

Kotimaa
 

Suomen ulkoministeri Timo Soini (ps) sanoo Saksan suurimman verkkolehden Spiegel Onlinen haastattelussa perussuomalaisten joutuvan pohtimaan pakolaiskriisin keskellä vanhoja asetelmia uudestaan ja kantamaan vastuuta.

Spiegel Onlinen toimittaja kysyy Soinilta, kiroaako hän joskus pakolaisille ovet avannutta Saksan liittokansleria Angela Merkeliä.

"En kiroa kovin usein, sillä se tarkoittaa minulle kymmentä Ave Mariaa. Sitä paitsi Saksa ei ole yksin syyllinen", Soini vastaa.

Lähes kaksi viikkoa sitten EU:n sisäministerit äänestivät 120 000 turvapaikanhakijan jakokiintiöstä jäsenmaihin. Suomi pidättäytyi äänestämästä.

Soini perustelee äänestämättä jättämistä Spiegelille näin:

"Hyväksymme vastuumme, mutta haluamme toimien perustuvan vapaaehtoisuuteen. Emme halua pysyviä jakomekanismeja. Meidän turvapaikanhakijakiintiömme voi olla 2 400 kuten nyt, tai myös suurempi. Siitä päätämme kuitenkin kansallisella tasolla."

Soinin mukaan on totta, että pakolaiskriisiin tarvitaan Euroopan tason ratkaisu, mutta hänen mukaansa se on saavutettavissa vain neuvotteluilla eikä Brysselin painostuksella tai jäsenmaiden enemmistöpäätöksillä. Hän kuitenkin myös mahdollisena leikata EU-tukia itäeurooppalaisilta jäsenmailta, jotka ovat kieltäytyneet taakanjaosta.

Soini korostaa Spiegel Onlinessä, että pakosyihin pitää puuttua paremmin. Syyrian tapauksessa se tarkoittaisi hänen mielestään neuvotteluja Assadin hallinnon kanssa.

"Assad ei saa pysyä vallassa, mutta meidän täytyy neuvotella hänen hallintonsa kanssa. Sotilaallista ratkaisua ei ole olemassa. Nykytilanne vahvistaa vain Isisiä. Tämä sama koskee myös Libyaa. Emme voi ottaa pakenevia ihmisiä vene veneeltä vastaan, muuten Eurooppa repeää", Soini sanoo.

Lopuksi hän vastaa kysymykseen siitä, mitä tapahtuu sitten kun "monikulttuurisuuden painajaisesta" puhuneen, hyllytetyn perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen on määrä palata lokakuussa takaisin eduskuntaryhmään.

"Katsotaan. Jos hän pysyy puolueen linjalla, miksi ei. Hän ei kuitenkaan saa toistaa tuollaisia lausuntoja. Asiaan ei ole puolueen ulkopuolisilla vaikutusta. Me käsittelemme ongelmamme puolueen sisällä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat