Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yöpakkasia luvassa etelää myöten alkavalla viikolla

Yöpakkasia on luvassa myös Etelä-Suomeen. Sateita ei ole tulossa viikon aikana.

Kotimaa
 

Alkavan viikon sää on ajankohtaan nähden kylmempää, ja öisin etelässäkin on luvassa pakkasta. Mutta ainakin aurinko paistaa.

"Sää kylmenee. Viikolla liikutaan viiden asteen molemmin puolin koko maassa. Päivät ovat poutaisia ja syysraikkaita ainakin perjantaihin asti, ehkä ensi viikonloppuunkin saakka", sanoo HS:n meteorologi Anniina Törmä.

Pilvisyys vaihtelee hieman, mutta varsinkin lännessä on aurinkoista. Sateista ei ole juuri tietoa, paitsi mahdollisesti Itä-Suomessa. Säässä ei oikeastaan tapahdu korkeapaineen vuoksi mitään. Myös ensi viikonloppu näyttää poutaiselta ja aurinkoiselta.

"Hienoja syyspäiviä on siis tulossa. Mieluummin tällaista auringonpaistetta kuin jatkuvaa sadetta", Törmä sanoo.

Sateet ovat todella vähissä. Koko viikon aikana sadetta on luvassa alle millin verran. Itärajalla pohjoisessa voi sataa vähän räntää tai hiutaloida lunta.

Tällainen selkeä heikkotuulinen sää tietää siis yöpakkasia. Tiistaista lähtien parin asteen yöpakkaset ovat mahdollisia koko maassa. Pohjoisessa ja paikoin myös Suomenselällä voi olla jopa kymmenen astetta pakkasta.

Moni saattaa siksi jo pohtia talvirenkaiden vaihtoa. Ei välttämättä ole vielä syytä, sanoo Törmä.

"Nyt on kuivaa, ja tienpinnat ovat vielä melko lämpimiä. Siksi talvirenkaat eivät ehkä ihan vielä ole tarpeellisia. Omaa harkintaa voi käyttää. Jonkin verran kuuraliukkauta voi tosin paikoin olla."

Osaan Lapista satoi viikonloppuna jo muutaman sentin verran lunta, mutta se todennäköisesti vielä sulaa kokonaan pois, koska päivisin lämpötila sielläkin nousee selkeästi plussan puolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat