Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työnantajan postimerkkien myynti toi ehdollista

Nainen kauppasi merkkejä internetin huutokaupoissa. Työnantajalle koitui toiminnasta tappiota yli satatuhatta euroa.

Kotimaa
 

Noin 40-vuotias nainen on saanut ehdollista vankeutta tilattuaan vuosien ajan työnantajansa laskuun postitarvikkeita ja myytyään niitä internetin huutokauppapalstoilla.

Työnantajan tappiot olivat noin 118 000 euroa.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi naisen vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta. Nainen joutuu myös korvaamaan viemänsä postimerkit ja -kuoret.

Nainen oli töissä Espoon seurakuntayhtymässä. Hän alkoi tilailla sinne suuria määriä helposti-kuoria eli kirjekuoria, joissa on valmiiksi maksettu postimaksu. Lisäksi hän tilasi postimerkkejä.

Todistajien mukaan kuoria ei tarvittu seurakuntayhtymässä lainkaan, koska käytössä oli omilla leimoilla varustetut kirjekuoret. Postimerkkejäkään ei tarvittu sellaisia määriä kuin nainen oli tilannut.

Naisen toiminta pystyi jatkumaan vuosia, koska esimiehet luottivat häneen. Kun epätavallisen suuria toimistokuluja alettiin ihmetellä, nainen osasi aluksi antaa uskottavan selityksen sille, miksi kuoria ja merkkejä tarvittiin niin suuria määriä.

Kun asiaa alettiin lopulta selvittää, helposti-kuoria ei löytynyt mistään, vaikka tilattujen määrien perusteella niitä olisi pitänyt olla edes jossain.

Nainen oli selvitysten mukaan myynyt kuoria muun muassa Huuto.net-sivustolla houkuttelevaan hintaan. Hän myönsikin myyneensä kuoria noin 28 000 euron arvosta, mutta postimerkkien viemisen hän kiisti kokonaan.

Oikeus katsoi kuitenkin, että kaikki seurakuntayhtymälle tilatut helposti-kuoret oli tarkoitettu naisen omiin bisneksiin, sillä yhtymä ei tarvinnut kuoria lainkaan. Myös postimerkkejä nainen oli käyttänyt omiin tarkoituksiinsa.

Petos oli oikeuden mukaan törkeä, sillä siitä saatu hyöty oli huomattava ja tekoaika oli suhteellisen pitkä. Lisäksi nainen oli käyttänyt työnantajansa luottamusta hyväkseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat