Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini: Jatkosta hallituksessa ei tarvitse äänestää

"En pidä rintamakarkureista", perussuomalaisten puheenjohtaja sanoi HS:lle

Kotimaa
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kuittaa Sebastian Tynkkysen puheet julkisuudenkipeytenä.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kuittaa Sebastian Tynkkysen puheet julkisuudenkipeytenä. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tyrmää vaatimukset, joiden mukaan puolueen jatko hallituksessa pitäisi viedä äänestykseen.

"Kyllä se nyt niin vain on, että tällä valtakirjalla puoluetta johdetaan. Keskustella voi, mutta mihinkään ylimääräiseen kokoukseen ei ole tarvetta", Soini sanoi HS:n haastattelussa Manchesterissa maanantai-iltana.

Tästä on kyse

 Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vaatii blogissaan puoluetta äänestämään jatkosta hallituksessa.

 Tynkkysen mielestä perussuomalaisten on jätettävä hallitus, jos Suomi ei sulje Ruotsin-vastaista rajaansa maahanmuuton hillitsemiseksi.

"Minut on valittu vajaat kaksi kuukautta sitten puolueen puheenjohtajaksi. Jo siinä vaiheessa tiedettiin Kreikan paketti, ja minut valittiin yksimielisesti."

Puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ja puoluehallituksen jäsen Aleksi Hernesniemi ovat vaatineet hallitusjatkon käsittelyä puolueen elimissä. Soinin mukaan puolue voitti vaalit ja sitoutui hallitusohjelmaan.

"Kyllä minä niin roisisti sanon, että en pidä rintamakarkureista."

Soinin mukaan tilannetta voi katsoa uudelleen vaalipäivänä. "Ei maratonissakaan jaeta mitaleja kolmen kilometrin juoksun jälkeen."

Onko perussuomalaiset sitten hajoamassa ja osa jäsenistä poistumassa riveistä?

"Ei. Mihin ne nyt menisivät? Ei niillä ole mitään, minne mennä. Ei siellä maantiellä mukavaa ole", Soini arvioi.

Hänen mukaansa puolueen ei uskottu nousevan ja sen ennustettiin hajoavan jo viime kaudella. "Ei hajonnut viime kaudella eikä hajoa nytkään."

Tynkkynen sanoi maanantai-iltana Ylen A-studiossa, että ulkoministeri Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen olisi vaatinut häntä eroamaan. Virtanen kommentoi uutistoimisto STT:lle, että oli vain sanonut eron olevan tapa osoittaa tyytymättömyytensä puolueen politiikkaan.

Tynkkynen kertoi myöhään maanantaina HS:lle, ettei ole edes harkinnut eroa. Hän totesi myös, ettei pidä Soinin esittämästä kritiikistä.

"Tämä on sellainen toimintatapa, josta en tykkää. Näin ei kannattaisi toimia. Jos esittää eriäviä mielipiteitä, tulee tällaista painetta."

Tynkkysen mukaan perussuomalaisissa ei ole helppoa olla eri mieltä puolueen johdon kanssa.

Soini korostaa, että puolue on päässyt viimein vaikuttamaan ja tästä tulee pitää kiinni. Tuoreessa irtiotossa Soini näkee julkisuudenkipeyttä, jolle hän ei usko löytyvän laajaa tukea.

"Kyllä ihmiset ymmärtävät puolueessa, että jos sille tielle lähdetään, se on sitten menoa. Ja ainahan pääsee takuuvarmasti julkisuuteen, kun haukkuu oman johtonsa."

Manchesterissa Soini osallistuu kutsuvieraana Britannian konservatiivipuolueen puoluekokoukseen. Hän puhuu kokouksessa tiistaina.

Annamari Sipilä HS
Pekka Mykkänen HS
Manchester/Helsinki

Sebastian Tynkkynen
Sebastian Tynkkynen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat