Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tynkkynen ei sotkenut keskustelua

Kotimaa
 

Eduskunnan lähetekeskustelu ensi vuoden budjetista huipentui tiistai-iltana opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön pääluokkiin.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) muistutti tuttuun tapaan kansanedustajille, että Suomen on pakko säästää.

"Ei auta itkut markkinoilla", hän pamautti.

Oppositio ei tietystikään tyytynyt hallituksen selittelyihin. Kipakkaa palautetta tuli odotetusti eläkkeensaajien asumistuen muutoksesta, mutta myös subjektiivisen päivähoidon rajauksesta.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) säilytti tyyneytensä, mutta perhe- ja peruspalveluministerillä Juha Rehulalla (kesk) oli välillä pinna pettää opposition valitusta kuunnellessa.

Kokoomus pääsi helpolla, taas kerran. Perussuomalaisten ja keskustalaisten korvat sen sijaan kuumottivat.

Leikkaukset eivät ole mukavia, ne ovat satuttavia. Ei ole kivaa kuunnella, kun opposition edustaja kysyy, onko oikein, että kaikkein pienituloisimmat joutuvat miettimään sitä, onko varaa mennä lääkäriin tai syödä.

Kristillisdemokraattien Antero Laukkanen tiivisti hyvin opposition tunnot, kun kyseli, miksi leikkaukset kohdistuvat lapsiin ja nuoriin ja miksi vähävaraisilta leikataan eniten. Hän uumoili, että leikkaukset tuottavat enemmän kustannuksia kuin säästöjä.

Eduskunnan täysistunnossa puhuttiin tiistai-iltana arkeen liittyvistä asioista, ei valtapeleistä. Salin ulkopuolelle jäi kuohunta perussuomalaisten Sebastian Tynkkysen ulostulosta. Monet pitivät Tynkkysen uhoa julkisuustemppuna. Jotkut oppostion edustajat jopa epäilivät, että tempulla saatiin median huomio pois eduskunnan keskusteluista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat