Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paloittelumurhaaja kiisti sieppausaikeet

Markus Pasi Pönkä selitti tavaroitaan seksileikeillä

Kotimaa
 
Syyttäjä toi paloittelumurhaajan kotoa takavarikoidut aseet käräjille
Syyttäjä toi paloittelumurhaajan kotoa takavarikoidut aseet käräjille
Syyttäjän lokakuun kuudentena oikeudessa esittelemiä tavaroita, jotka on takavarikoitu syytetty Markus Pasi Pöngältä.

Paloittelumurhasta aiemmin tuomittu 31-vuotias Markus Pasi Pönkä kiisti tiistaina oikeussalissa valmistelleensa rikkaan henkilön sieppausta.

Syyttäjä Eija Velitski esitteli tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa Pöngän hallusta löytyneitä lehtiuutisia osinkomiljonääreistä ja rikkaiden verotiedoista. Syyttäjän mukaan hän yritti löytää sopivan uhrin hänen hallustaan löytyneistä lehtiuutisista.

"Siinä on kuvissa viisi miestä ja yksi nainen. Ei ole hirveän vaikea arvata, keneen teko olisi kohdistunut", syyttäjä sanoi, kun hän näytti Pöngän hallusta löytynyttä HS:n huhtikuista uutista osinkomiljonääreistä. Sen kuvissa esiintyy Herlinin suvun jäseniä sekä muita raskaan sarjan liike-elämän vaikuttajia.

Syyttäjän mukaan Pönkä suunnitteli erityisen varakkaan henkilön väkivaltaista sieppaamista päästäkseen käsiksi tämän varoihin, mutta hän jäi kiinni ennen kuin ehti valita uhrin.

Pönkä sanoi tutkineensa kyseisiä lehtiartikkeleita mahdollisten tulevien liiketoimien vuoksi, eikä mitään sieppaushanketta ole hänen mukaansa ollut olemassa.

Hän kertoi seuranneensa vastaavanlaisia uutisia vuosikausia.

"Olen kiinnostunut yritystoiminnasta. Olen miettinyt firman perustamista ja katsonut näistä uutisista, millä toimialalla saisi paljon voittoa", hän perusteli.

Puolustuksen mukaan kaikille Pöngän tavaroille on luonnollinen selitys. Pöngän asunnosta löytyi ampuma-aseita sekä sitomis- ja naamioitumisvälineitä.

Pönkä perusteli käsirautojen, nippusiteiden, tekoparran, aikuisten vaippojen ja muiden vastaavanlaisten tarvikkeiden hallussapitoa seksileikeillä.

"Jotkut naiset tykkäävät sellaisesta", Pönkä sanoi.

Asunnosta löytyneet ampuma-aseet kuuluivat Pöngän mukaan eräälle venäläismiehelle, jota hän ei ole nimennyt. Deaktivoitu eli toimintakyvyttömäksi tehty konepistooli liittyy puolestaan hänen mukaansa pitkäaikaiseen aseharrastukseen.

Pönkä kertoo käyneensä kauppaa deaktivoiduilla aseilla.

Tapaukseen liittyy myös netistä toisen henkilön nimissä tilattu deaktivoitu AK-47-rynnäkkökivääri, jota ei löydetty.

Syyttäjä pitää puolustuksen kertomuksia epäuskottavina. Syyttäjän ja puolustuksen on määrä antaa oikeudenkäynnissä loppulausuntonsa ensi viikolla.

Pönkä tuomittiin vuonna 2007 Virossa kahdeksitoista vuodeksi vankeuteen Tallinnassa tehdystä paloittelumurhasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat