Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkeläiset purkivat pettymystään buuauksin

Parituhatta osoitti mieltään hallitusta vastaan Helsingissä

Kotimaa
 
Eläkeläiset buuaavat hallitukselle
Eläkeläiset buuaavat hallitukselle
Eläkeläisten suuri mielenosoitus 8. lokakuuta Helsingissä osoitti ikäihmisten mitan tulleen nyt täyteen hallituksen kaavailemista leikkauksista. Mutta jos eläkeläistenkin kukkarolle olisi pakko käydä, mistä he olisivat valmiita luopumaan? Toimittaja: Heidi Lämsä HS, kuvaus ja leikkaus: Arttu Luhtala HS.

Eläkeläiset kerääntyivät torstaina Helsingin keskustaan osoittamaan mieltään hallituksen leikkauksia vastaan. Kansalaistorille Sanomatalon ja Musiikkitalon kupeeseen saapui maakunnista bussikyydein ainakin 2 000 eläkeläistä. Lisäksi mukana oli osallistujia pääkaupunkiseudulta.

Kyseessä oli suurin eläkeläisten mielenosoitus pitkiin aikoihin. Tapahtuman järjestivät yhdessä Eläkkeensaajien keskusliitto (EKL) ja Eläkeläiset ry.

Protestin kohteena oli erityisesti eläkeläisten asumistukeen suunniteltu leikkaus.

"Asumistukiasialla kamelin selkä lopullisesti katkesi, kun se [hallituksen] säästölista on niin pirun pitkä muutenkin. Meidän mielestämme eläkkeensaajan asumistukea pitäisi nostaa, ja nyt ollaan sitä oleellisesti alentamassa. Ja tämä 30 miljoonan väliaikainen huojennus, joka siihen tehtiin, ei kertakaikkisesti pelasta", EKL:n toiminnanjohtaja Timo Kokko sanoi.

Jo hallitusohjelman julkistamisen aikaan eläkeläisten edunvalvojajärjestöissä oltiin hyvin pettyneitä, mutta viimeisen pisaran tipautti valtiovarainministeriön oma budjettiesitys, kertoo EKL:n puheenjohtaja Matti Hellsten.

"Siinä vaiheessa todettiin, että nyt pitää tehdä jotain. Se oli se h-hetki. Kaikkein rajuin asia oli eläkeläisen asumistuki. Mutta siinä rinnalla kulkee erilaisia Kela-etuuksien leikkauksia, jotka kohdistuvat usein samoihin ihmisiin: vanhoihin, sairaisiin, vuokralla asuviin ihmisiin", Hellsten kertasi.

Kokko kertoo kiertäneensä paljon Suomea hallitusohjelman julkaisemisen jälkeen. Pettymys hallitukseen on ollut suurta.

Hellstenin mukaan hallituksen päätökset ovat kasvattamassa köyhyysrajan alapuolella elävien eläkeläisten määrää.

"Meitähän on monenlaisia, on kohtuullisen hyvin toimeentulevia eläkeläisiä, mutta köyhyysrajan alapuolella on nyt noin 700 000 eläkeläistä. Se määrä kasvaa näiden tulossa olevien päätösten jälkeen", Hellsten sanoo.

Arttu Luhtala HS
Varsinkin asumistukeen suunnitellut leikkaukset kismittivät torstaina Helsingin Kansalaistorille kokoontuneita.
Varsinkin asumistukeen suunnitellut leikkaukset kismittivät torstaina Helsingin Kansalaistorille kokoontuneita.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat