Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini selittää puolueensa kannatuksen romahdusta pakkolaeilla

Perussuomalaisten suosio väheni kuukaudessa historiallisen paljon

Kotimaa
 
Soini kannatuksen laskusta: ”Duunarimiehiltä tuli varoitus”
Soini kannatuksen laskusta: ”Duunarimiehiltä tuli varoitus”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi puolueen kannatuksen laskua torstaina eduskunnassa. Soinin mukaan laskua selittää erityisesti hallituksen työelämää koskeva pakkolakipaketti. Kuvaus: Esa Syväkuru /HS

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan puolueen historiallinen romahdus kannatuskyselyssä juontaa juurensa hallituksen kilpailukykypakettiin ja pakkolakeihin.

Perussuomalaisten kannatus putosi Ylen kyselyssä yhdessä kuukaudessa peräti 4,3 prosenttiyksikköä 10,7 prosenttiin. Sdp:n kannatus nousi liki yhtä monta prosenttiyksikköä 18,3 prosenttiin.

Perussuomalaisten kannatus on nyt seitsemän prosenttiyksikköä pienempi kuin kevään eduskuntavaaleissa.

"Vasen koukku on osunut oikein kunnolla", Soini sanoi torstaina eduskunnassa. "Duunarimiehiltä tuli varoitus."

Hallitus ajaa yritysten kustannuksia alentavaa lakipakettia, joka muun muassa pienentäisi lomarahoja ja sairausajan palkkaa. Muutoksia on kutsuttu pakkolaeiksi, koska ne rajoittavat työehtosopimusten määräyksiä.

Perussuomalaisten kannatuksen nopea pudotus on hyvin poikkeuksellista. Kyselyn tehneen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Jari Pajunen kertoi Ylelle, ettei vastaavia muutoksia puolueiden kannatuksessa yhden kuukauden aikana ole tapahtunut ainakaan pariin vuosikymmeneen.

Myös muiden hallituspuolueiden suosio on laskenut. Kyselyn perusteella Sdp on noussut maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi ohi kokoomuksen, ja vihreät neljänneksi suurimmaksi ohi perussuomalaisten.

Perussuomalaisten kannatuksen laskua voivat selittää myös Kreikalle myönnetty kolmas hätälainapaketti ja turvapaikanhakijoiden määrän nopea lisääntyminen.

Soini ei kuitenkaan usko, että turvapaikkatilanne olisi laskenut puolueen kannatusta. Maahanmuuttopolitiikan takia kannattajat eivät hänen mukaansa siirtyisi Sdp:n taakse.

Soini ei näe edelleenkään syytä kutsua puoluetta koolle päättämään maahanmuuttopolitiikan takia hallituksessa jatkamisesta, kuten puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on vaatinut. Myös puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on sitä mieltä, että kriisikokousta ei tarvita.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on tyytyväinen puolueen noususta toiseksi.

"Olemme kuunnelleet kansalaisia", Rinne sanoo.

Rinne sanoo olevansa kuitenkin huolissaan kansan jakautumisesta kahtia.

Puheenjohtajan mukaan Suomen pitäisi löytää yhteisiä ratkaisuja.

"Nyt pitää löytää poliittista johtajuutta, jotta kansalaiset voivat kokea, että on turvallinen olo omassa maassa. Ja sama koskee tietysti myös turvapaikanhakijoita."

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä perussuomalaisten kannatus on pudonnut erityisen paljon siksi, että puolueen sanat eivät ole vastanneet tekoja.

"Perussuomalaiset lupasivat ennen vaaleja paljon asioita ja maahanmuuttopolitiikkaan sellaisia tiukennuksia, jotka ovat perusihmisoikeuksien velvoitteiden vastaisia. Nyt kun he eivät pysty niitä toteuttamaan, sanojen ja tekojen ristiriita on selvä", Niinistö sanoo.

Ylen kannatuskyselyn virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 1,5 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Markus Jokela HS
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini selitti puolueen kannatuksen laskua torstaina eduskunnassa. Soinin mukaan laskua selittää erityisesti hallituksen työelämää koskeva pakkolakipaketti.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini selitti puolueen kannatuksen laskua torstaina eduskunnassa. Soinin mukaan laskua selittää erityisesti hallituksen työelämää koskeva pakkolakipaketti.
Soini: Ei hevoskilpailujakaan ensimmäisen kaarteen perusteella ratkota
Soini: Ei hevoskilpailujakaan ensimmäisen kaarteen perusteella ratkota
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi puolueen kannatuksen ennatysmäistä romahdusta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat