Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikkea kehitysmaiden apua ei leikata

Kotimaa
 

Juha Sipilän (kesk) hallitus on linjannut, että Suomi yrittää hillitä pakolaisvirtoja auttamalla ihmisiä kriisien lähialueilla. Moni ihmettelee, miten tämä onnistuu, kun samaan aikaan kehitysyhteistyövaroja leikataan ennennäkemättömällä tavalla.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok) sanoo, että humanitaarista apua ei leikata vaan yritetään lisätä.

"Olemme esittäneet tämän syksyn lisäbudjettiin noin 30:tä miljoonaa euroa lisää rahaa. En osaa sanoa, toteutuuko se, koska kotimaassa tarvitaan toisaalta lisää rahaa kotouttamiseen."

Syyrian lähialueille Suomi on antanut humanitaarista apua vuodesta 2011 yli 60 miljoonaa euroa. Tänä vuonna Unicefin kautta menee pakolaisleireille muun muassa terveydenhuoltoon ja lasten koulutukseen vajaat kahdeksan miljoonaa euroa.

Hallitus leikkaa kehitysyhteistyöstä yli 300 miljoonaa euroa. Monen järjestön hankkeet päättyvät kuin seinään.

"Erittäin valitettavat säästöt tehdään Suomen taloustilanteen vuoksi, mutta maailma muuttuu ja tavat tehdä kehitysyhteistyötäkin monipuolistuvat."

Suomen panostus kehitysyhteistyöhön on Toivakan mukaan jatkossa samaa tasoa kuin Saksalla ja Ranskalla. Kehitysyhteistyötä tehdään vastaisuudessa enemmän yritysten kanssa.

"Todellinen kehitys ei onnistu ilman yrityksiä. Kehitysmaat tarvitsevat yritysten osaamista ja teknologiaa sekä ennen kaikkea työpaikkoja. Samalla voidaan parantaa esimerkiksi työoloja."

Valtio voi tukea yrityksiä kehitysmaissa muun muassa luotoilla. "Finnfund on esimerkiksi rahoittanut tuulivoimapuistoa Keniassa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat