Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teinitytön murhaaja pääsee vapaaksi

Rikosseuraamuslaitos vastusti 20 vuotta vankilassa olleen miehen vapauttamista

Kotimaa
 

Kaksikymmentä vuotta vankeudessa ollut elinkautisvanki pääsee ehdonalaiseen vapauteen Rikosseuraamuslaitoksen vastustuksesta huolimatta. Korkein oikeus hylkäsi perjantaina Rikosseuraamuslaitoksen vapauttamispäätöstä koskevan valituslupahakemuksen.

Ratkaisu koskee noin 40-vuotiasta miestä, joka tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vuonna 1996. Hän oli murhannut itselleen entuudestaan tuntemattoman 15-vuotiaan tytön Tampereella edellisenä vuonna.

Mies syyllistyi henkirikokseen vapauduttuaan aiemmasta tuomiostaan. Sen hän oli saanut 13-vuotiaan tytön raiskaamisesta.

Mies on tehnyt uusia rikoksia myös nykyisen vankeustuomionsa aikana. Vuonna 2005 mies syyllistyi vankilomansa aikana pahoinpitelyyn ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Valituslupahakemus koski Helsingin hovioikeuden huhtikuista päätöstä päästää elinkautisvanki ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden syyskuussa. Koska korkein oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen, hovioikeuden päätös jää pysyväksi.

Hovioikeus perusteli ratkaisussaan miehen vapauttamista ehdonalaiseen vapauteen vankeusajan pituudella. Mies oli ollut vapauttamispäätöksen aikaan vankeudessa 19 ja puoli vuotta, kun elinkautisen vankeusrangaistuksen vähimmäispituus on 12 vuotta.

Tuomioistuin totesi, ettei miehen vankeusaikana tekemiä rikoksia voi ajan kulumisen vuoksi pitää enää esteenä vapauttamiselle. Oikeus myös totesi, että miehen selviytymistä vankilan ulkopuolella tukevat hänen sosiaalinen verkostonsa ja vankeusaikana suorittamansa opinnot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat