Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta pui tällä viikolla rasismia

Käsittelyyn myös kansalaisaloite lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusten koventamisesta

Kotimaa
 

Eduskunnassa on tällä viikolla esillä arkoja aiheita.

Keskiviikkona käydään ajankohtaiskeskustelu vihateoista ja rasismista Suomessa kansanedustaja Nasima Razmyarin (sd) aloitteesta. Torstai-iltana lähetekeskustelussa on kansalaisaloite lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusasteikon koventamisesta. Viikolla jätetään välikysymys pienituloisten eläkeläisten asemasta.

Kansalaisaloitteessa vaaditaan törkeiden lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen minimirangaistuksen nostamista kahteen vuoteen vankeutta. Esityksen mukaan ehdolliset tuomiot jäisivät pois kyseisistä rikoksista ja vankeus olisi aina ehdoton.

Aloitteessa vaaditaan nykyistä kovempia rangaistuksia myös esimerkiksi siitä, jos lasta houkutellaan seksuaalisiin tarkoituksiin.

Aloitteen vireille panijat perustelevat aloitetta sillä, että Suomessa on jo pitkään sitouduttu tietynlaiseen lievään kriminaalipolitiikkaan, jonka vuoksi useat rangaistukset ovat riittämättömiä eivätkä vastaa tavallisen kansalaisen oikeustajua.

"Sukupuoliyhteyteen johtaneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan toistuvasti ehdollisia tuomioita, jolloin tekijä ei joudu vankilaan ja voi jatkaa rikollista toimintaa", aloitteen vireille panijat perustelevat.

Vihreät, vasemmistoliitto ja Sdp jättävät tällä viikolla välikysymyksen pienituloisten eläkeläisten asemasta. Hallituksen on vastattava välikysymykseen kahden viikon kuluessa.

Oppositio otti viime viikon budjettikeskustelussa jo kaiken irti leikkauksista.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto sanoi, että hallituksen päätösten seurauksena suuri osa eläkeläisistä, jotka nyt sinnittelevät juuri köyhyysrajan yläpuolella, putoaa rajan alapuolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat