Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomeen tulevien pakolaisten määrä väheni

Nykytahdilla saapujia olisi yli 10 000 vähemmän kuin on ennakoitu

Kotimaa
 

Tornioon tulevien turvapaikanhakijoiden määrä väheni noin puoleen huippuviikoista. Ruuhkaisimpina viikkoina Suomeen tuli päivässä 400–500 hakijaa. Viime viikon aikana tulijoita on ollut päivässä noin 200.

Jos pienempi hakijamäärä jää pysyväksi, sisäministeriön arvio 50 000 pakolaisesta tämän vuoden aikana on liian suuri. 200 ihmisen päivävauhdilla määrä jäisi selvästi alle 40 000 tulijan.

Sisäministeriö ei kuitenkaan vielä aio pienentää arviotaan saapuvien määrästä.

"Euroopassa on nyt niin paljon turvapaikanhakijoita liikkeellä, että emme ole halunneet laskea arviota vielä. Ainakin ensi viikko on vielä odotettava ja katsottava, mitä tapahtuu. Haluamme ensin nähdä, miten Ruotsin muuttunut linja vaikuttaa ja miten EU:n toimet vaikuttavat", sanoo sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

Etenkin yksin tulevien miesten määrä on vähentynyt, mutta perheiden määrä on kasvanut. Lokakuussa kolmannes tulijoista oli perheitä, kun syyskuussa heidän osuutensa oli neljännes tulijoista. Syytä perheiden määrän kasvuun ei tiedetä.

Sisäministeriön arvion mukaan tulijamäärien vähenemisen taustalla ovat ainakin kylmenevät säät ja muutokset sekä Suomen että Ruotsin linjauksissa.

"Kun vastassa on kylmää ilmaa, tulijat miettivät tarkemmin, miten pohjoiseen tulevat. Toisaalta tulijoiden keskuudessa on mennyt läpi viesti, että Suomella on selkeä käytäntö ja kaikki tulijat rekisteröidään. Se poistaa tulijat, jotka ehkä ajattelivat, että tänne voi tulla aika vapaasti ja rekisteröitymättä."

Suomessa selvin linjan tiukennus oli Tornion järjestelykeskuksen perustaminen kolme viikkoa sitten. Ennen hakijat saattoivat tulla vapaasti Pohjois-Ruotsin kautta Suomeen ja jatkaa sitten matkaansa Suomessa minne halusivat. Nyt kaikki tulijat rekisteröidään jo Torniossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat