Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Partureita ja siivousfirmoja epäillään verovilpistä

Vilppi-ilmoituksia on tehty asukaslukuun suhteutettuna eniten Helsingissä ja Turussa

Kotimaa
 

Verohallinnolle tehtiin alkuvuoden aikana verovilppi-ilmoituksia etenkin palvelukaupan ja rakennusalan yrityksistä. Tarkastuspäällikkö Heimo Säkkisen mukaan vihjeitä tuli paljon muun muassa kauneudenhoito- ja siivousalan toimijoista.

"Kauneudenhoitoalalla ilmoituksia tehtiin esimerkiksi partureista, kosmetologeista ja tekokynsien myyjistä. Ilmoituksia tuli myös siivousalasta ja muista erilaisista kotipalveluista", Säkkinen sanoo.

Artikkeliin liittyvät

Tyypillisimmät vinkkaukset liittyivät kuitin antamatta jättämiseen tai pimeisiin maksuihin.

"Ravintola-alalla tulee paljon vihjeitä siitä, että liikkeen kassa on auki koko ajan. Tällöin herää epäilys, ettei myyntiä ilmoiteta verotukseen."

Vinkkejä annettiin tammi–elokuussa yhteensä 7 116 kappaletta. Säkkisen mukaan ilmoituksia tuli tasaisesti koko maasta.

Kymmenestä suurimmasta kaupungista eniten ilmoituksia asukaslukuun verrattuna tehtiin Helsingissä (1 021) ja Turussa (261). Keskisuurista kaupungeista vihjeitä annettiin väkimäärään nähden paljon Porissa (128) ja Rovaniemellä (96).

Verohallinnon tiedotteen mukaan kaksi kolmasosaa vihjeistä käsitteli yrityksiä, yhdistyksiä tai itsenäisiä ammatinharjoittajia. Lopuissa vinkattiin yksityishenkilön tekemästä verovilpistä.

"Sosiaalisessa mediassa on kannettu huolta, että vinkkejä tehtäisiin yksityishenkilöistä kiusaamistarkoituksessa, mutta näin ei juurikaan tapahtunut", Säkkinen sanoo.

Tarkempaan käsittelyyn päätyy noin 15 prosenttia verovilppivihjeen kohteiksi joutuneista yrityksistä. Näissä tapauksissa Verohallinto pohtii, tehdäänkö kohteeseen verotarkastus.

"Lisäksi kaikki ilmoitukset jäävät meidän tietoomme, joten niitä hyödynnetään tulevaisuudessa", Säkkinen sanoo.

Verohallinto otti sähköisen vihjelomakkeen käyttöön vuoden alussa. Kaikki ilmoitukset tehdään nimettömästi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat