Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuitin puutteesta vihjataan usein

Kotimaa
 

Verohallinto lähetti HS:lle kaksi verovilppi-ilmoitusta ja selvityksen siitä, mihin toimiin niiden pohjalta on ryhdytty.

Pizzeriassa liian halpaa työvoimaa

Vihje: "Pizzeriassa suuri osa työntekijöiden palkoista on maksettu pimeästi vuosien ajan. Työvuorolistaa ei ole ollut käytössä koskaan. Virallisesti ravintolassa on töissä vain kaksi omistajaa. Muut saavat korkeintaan muutaman satasen kuukausipalkan ja loput korvaukset pimeästi käteisellä.

Työntekijät nostavat samalla sosiaalitukia. Yö- ja sunnuntailisiä tai lomarahoja ei ole maksettu, koska työnantajan mielestä sosiaalituki vastaa niitä.

Kuukausimyynti on ollut 75 000 euroa, mutta kassaan on lyöty 45–50 000 euroa. Kassaan ei aina ole lyöty maksua, vaikka siitä on annettu asiakkaalle kuitti. Pimeästi saatu raha säilytetään kotona tai ravintolan kellarissa sijaitsevassa kassassa."

Verohallinnon havainnot: "Vihjetiedossa mainittu kassaan lyöty määrä 45–50 000 euroa vastaa suuruusluokaltaan yrityksen ilmoittamaa määrää. Ravintolan kokonaiskate on erittäin alhainen. Yhtiö on maksanut palkkaa vuonna 2014 yhteensä 12 hengelle. Päätoimisia työntekijöitä on ollut kolme.

Liikevaihdon ja aukioloaikojen näkökulmasta työntekijämäärä vaikuttaa vähäiseltä. Muutama pientä palkkaa saanut henkilö on saanut vuonna 2014 myös työttömyyskorvausta.

Jatkotoimenpiteet: "Otetaan tarkastukseen."

Rakennusfirma ei kuulu rekistereihin

Vihje: "Yhtiö harjoittaa laajamittaista rakennus- ja maanrakennusliiketoimintaa, vaikkei kuulu ennakonperintä-, työnantaja- tai arvonlisäverorekistereihin.

Saamiemme tietojen mukaan ainakin osa yhtiön urakoista on tehty ilman kuittia.

Nähdäksemme ei ole reilua, että tällaiset yhtiöt, jotka eivät hoida asioitaan vievät työt ja vääristävät kilpailua."

Verohallinnon havainnot: "Yhtiö ei kuulu ennakonperintärekisteriin eikä sitä ole merkitty arvonlisäverovelvolliseksi tai työnantajaksi. Vihjetieto pitää tältä osin paikkansa.

Verohallinto on muun ilmoitusvelvollisuuden kautta saanut ilmoituksia, joista löytyy yhtiön osalta työmaatietoja ja työntekijätietoja.

Tietojen perusteella ei ole ehditty vielä tehdä valvontatoimenpiteitä. Vihjetieto vaikuttaa luotettavalta."

Jatkotoimenpiteet: "Yhtiöön tehdään verotarkastus."

 

Vihjeiden kieliasua on editoitu oikeinkirjoituksen ja johdonmukaisuuden takia, mutta asiasisältö säilytetty alkuperäisenä. Verohallinnon tarkastuspäällikön Heimo Säkkisen mukaan toimia on kuvattu rajoitetusti, koska työmenetelmät ovat salaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat