Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuulivoimaloista kymmenittäin valituksia vuosittain

Kotimaa
 

Hallinto-oikeudet ja korkein hallinto-oikeus käsittelevät vuosittain kymmeniä tuulivoimaloihin liittyviä valituksia. Suurimmat yksittäiset valituskohteet ovat rakennuslupa-asiat, suunnittelutarveasiat ja kaava-asiat.

Tiedot selviävät Alisa Murajan Turun yliopistoon tekemästä tuoreesta ympäristöoikeuden pro gradu -tutkielmasta. Tutkielma tehtiin yhteistyössä Suomen Tuulivoimayhdistyksen kanssa.

Murajan tutkimuksessa oli mukana 73 hallinto-oikeuksien ja 12 korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä vuosilta 2011–2015. Lähes puolessa tapauksista valittaja koki tuulivoimapäätöksen koskettavan häntä, vaikka valittajalla ei tosiasiassa ollut valitusoikeutta.

Melualueen ulkopuolella asuvilla ei pääosin ole oikeutta valittaa meluohjearvoja noudattavan hankkeen suunnittelutarveratkaisusta tai rakennusluvasta.

Vain harva hanke pysähtyy valituksen jälkeen. Päätösten myötä tuulivoimalahanke pysähtyi 19 tapauksessa.

Valitukset liittyivät meluun tai meluselvitykseen yli puolessa tapauksista. Murajan tutkielman mukaan meluselvitysten tarkkuusvaatimukset vaihtelevat merkittävästi hallinto-oikeuksien ja korkeimman hallinto-oikeuden välillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat