Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Söderskärin majakka vaihtoi omistajaa

Ostaja on naapurisaaren laivanvarustajayhtiö

Kotimaa
 
Söderskärin majakan uusi omistaja on laivanvarustajayritys EW Finland.
Söderskärin majakan uusi omistaja on laivanvarustajayritys EW Finland.

Porvoon edustalla sijaitseva historiallinen Söderskärin majakka vaihtoi omistajaa, kun porvoolainen varustamoyhtiö EW Finland osti Söderskär Majakka -osakeyhtiön koko osakekannan.

EW Finland kuuluu Euro Work Groupiin, joka on eurooppalainen henkilöstöpalveluyritys. Yritys hoitaa saaristokuljetuksia Porvoon ja Sipoon saaristoissa.

"Jatkamme Söderskärin majakan kehittämistä luonto- ja kulttuurimatkailukohteena. Söderskärin majakka on ainutlaatuinen matkailukohde pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Varustamomme tarjoaa tulevaisuudessa yleisölle säännöllistä liikennettä saareen", lupaa yhtiön johtaja Oskar Berndtsson tiedotteessa.

Söderskär sijaitsee Porvoon saaristossa noin tunnin venematkan päässä Helsingistä. Kävijöitä on ollut 4 000–6 000 vuodessa.

Berndtssonin mukaan uudet omistajat vaalivat miljöötä ja kestävää matkailua.

"Emme halua mitään massaturismia, ja esimerkiksi lintujen pesintäaikaan kävijät rajoitetaan opiskelijoihin ja tutkijoihin", hän kaavailee.

Söderskärin majakka rakennettiin vuonna 1862. Se on pisimpään Suomessa toiminnassa ollut tulikäyttöinen majakka. Sen valo sammutettiin vuonna 1989.

Söderskär Majakka Oy:n perustivat Sebastian Lönnqvist ja Ari Laamanen.

"Ostaessamme Söderskärin majakan vuonna 2003 tärkein tehtävämme oli antaa majakalle uusi elämä. Halusimme, että vierailijat pääsevät nauttimaan saaren ainutlaatuisesta luonnosta, kulttuurimaisemasta ja historiallisesta majakkamiljööstä. On hienoa, että EW Group jatkaa työtämme Söderskärin kehittämiseksi", sanoo Sebastian Lönnqvist tiedotteessa.

Vuodenvaihteessa majakkasaarta repi vuokrariita, kun Lönnqvist ja Laamanen hävisivät kilvan saaren puutalojen vuokraamisesta.

Kilpailun voitti naapurisaaren kantasukuun kuuluva laivanvarustaja Hans Jonasson, joka on myös Euro Workin hallituksen puheenjohtaja.

Uusi vuokrasopimus on tehty kymmeneksi vuodeksi. Ehtona on, että aluetta käytetään luonto- ja kulttuurimatkailuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat