Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokialla jäi kiinni kolmen miljoonan euron huumelasti

Poliisi onnistui kuvaamaan huumetoimituksen videolle

Kotimaa
 
Poliisi kuvasi salaa huumekauppaa
Poliisi kuvasi salaa huumekauppaa
Poliisi julkisti salaa kuvaamansa videon, jossa poliisin mukaan käydään huumekauppaa. Video liittyy harvinaisen suureen amfetamiinitakavarikkoon keväällä Pirkanmaalla. Epäiltyjä on kolmetoista.

Yksittäinen pirkanmaalainen poliisimies sai videoitua salaa mahdollisesti hyvinkin painavaa todistusaineistoa amfetamiinitakavarikossa, jota poliisi pitää Suomen suurimpana.

Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisi kertoivat tiistaina Tampereella operaatiostaan, jossa yhdestä ainoasta kuljetuksesta saatiin paljastettua 54 kiloa amfetamiinia. Edellinen ennätys lienee tullin 51,5 kiloa Helsingissä.

Kiinnostava yksityiskohta tapauksessa on yksittäisen poliisin osuminen paikalle, kun rekan perävaunusta nostettiin kolme laatikkoa amfetamiinia henkilöauton takapenkille Nokian pelastusaseman vieressä viime toukokuussa. Poliisi kuvasi koko tilanteen videolle ja poliisi esitteli sitä tiedotustilaisuudessaan Tampereen poliisitalolla. Operaation nimi oli Diesel.

Käsivarakameran kuvassa näkyy, miten kuljettaja antaa laatikot miehelle, joka tulee paikalle farmariautolla.

Pian tämän jälkeen poliisi iski autoon ja otti kiinni epäillyt, kun aine on yhä takapenkillä.

Poliisi ei tarkkaan halunnut paljastaa, miten poliisi osasi olla paikalla, mutta myöntää, että tietoa oli etukäteen. Sattumasta ei ollut kyse. Poliisi seurasi tiiviisti kuljetusta, kun se tuli Suomeen Hollannista Ruotsin kautta. Ilmeisesti hetken verran rekka oli kateissa, mutta lopulta sen tie päättyi Nokialle.

Poliisilla oli käytössään useita salaisia pakkokeinoja Hollannista lähtien, ainakin puhelinkuuntelua. Kuljetus oli pelkkää lumetta, mukana oli lähinnä heinäpaaleja ja metallitavaraa.

Kaikkiaan se epäilee nyt rikoksista kolmeatoista ihmistä, joista valtaosa on marokkolaisia, osa heistä Suomessa asuvia. Neljä heistä oli vastaanottajia Tampereella ja viisi lähettäjiä Hollannissa. Kuljettaja oli latvialainen. Yhdeksän heistä on vangittu törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä.

"On tavanomaista, että tällainen organisaatio muodostuu muun maan kansalaisista", sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Räty Tampereen krp:sta.

Hänen mukaansa poliisi pystyi seuraamaan lähes reaaliaikaisesti lähetyksen valmistelua, joka myöhästyi kuukausikaupalla.

"Olimme siitä koko ajan hyvin perillä", hän sanoo.

"Yksittäinen poliisimies osui hyvään paikkaan puun alle. Emme vielä tuolloin halunneet paljastaa itseämme."

Takavarikkoon saatu aine oli poikkeuksellisen vahvaa ja se vastaa noin 110 kiloa normaalia amfetamiinia. Siitä saisi yli puoli miljoonaa käyttöannosta ja sen arvo katukaupassa Pirkanmaalla olisi ollut vajaat kolme miljoonaa euroa.

Jukka Harju HS
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat