Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä paikallinen sopiminen tarkoittaa?

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Työntekijöille paikallisesta sopimisesta on hyötyä, jos sillä pelastetaan työpaikkoja. Se antaa vapautta suunnitella työaikoja omien tarpeiden mukaan. Työntekijöiden mielestä vaarana ovat työnantajan yksipuolinen sanelu ja siihen paikalliset sopimukset usein kaatuvatkin. Onnistuneen sopimisen edellytys on luottamus työnantajan ja työntekijöiden välillä ja yhteinen maali jonka molemmat hyväksyvät.

Työnantajalle paikallinen sopiminen on tärkeätä, jotta yritykset pystyvät nopeasti reagoimaan muuttuviin taloustilanteisiin ja paikallisesti päättämän työelämän pelisäännöistä. Yritykset pitävät nykyisiä työmarkkinamekanismeja jäykkinä ja haluavat joustavampaa puuttumista työehtoihin työpaikalla.

Työmarkkinajärjestöille uudistus voi merkitä vaikutusvallan vähenemistä. Palkansaajajärjestöt näkevät paikallisen sopimisen ideologisena pyrkimyksenä romuttaa työehtosopimusjärjestelmä, jos paikallisesti voidaan sopia työehtosopimuksia huonommin. Ay-liikkeen rooli heikkenee, jos liittojen tai keskusjärjestöjen välillä sovituilla sopimuksilla ei ole enää merkitystä.

Valtio tavoittelee lisää työpaikkoja parantamalla yritysten työllistämisedellytyksiä. Hallitus pyrkii siihen, että yrityksissä sovitaan kilpailukyvyn parantamisesta ja työsuhteen ehdoista kuten palkoista, työajoista, työsuhteen purkamisen edellytyksistä, työaikapankista, sairauspoissaolojen vähentämisestä sekä työhyvinvoinnin asioista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat